Predpomnilnik je priporočeno pobrisati ob prenosu spletne strani na drug strežnik, saj se ob tem zamenjajo tudi DNS zapisi vaše spletne strani / domene. Ker ima brskalnik v predpomnilniku še vedno shranjene vaše »stare« zapise, vas tako preusmeri na napačen strežnik.

V tem primeru je potrebno izprazniti predpomnilnik v brskalniku in v nekaterih primerih tudi DNS zapise v vašem operacijskem sistemu (Windows). Zapisi so v vsakem primeru na vseh straneh (strežniki – uporabniki) osveženi v roku nekaj ur (2-72).

Predpomnilnik je priporočeno pobrisati tudi v primeru, ko ste na spletni strani delali spremembe in teh ob osvežitvi ne opazite.

KAKO POBRISATI ZAPISE?

BRSKALNIK MOZILLA FIREFOX

  • Odprite brskalnik in pritisnite Ctrl+Shift+Delete (bližnjica).
  • Časovni obseg brisanja nastavite na Vse.
  • Označite predpomnilnik in kliknite gumb Počisti zdaj.

Firefox


BRSKALNIK GOOGLE CHROME

  • Odprite brskalnik in pritisnite Ctrl+Shift+Delete (bližnjica).
  • Izbriši te elemente iz nastavite na Vse od začetka.
  • Označite »Izprazni predpomnilnik« in kliknite gumb Brisanje podatkov brskanja.

Google Chrome - izprazni predpomnilnik


BRSKALNIK INTERNET EXPLORER

  • Odprite brskalnik in pritisnite Ctrl+Shift+Delete (bližnjica).
  • Označite:
    – Začasne internetne povezave
    – Piškotki
    – Zgodovina
  • Kliknite gumb Izbriši.

Internet Explorer