Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

KAJ JE PRINT SCREEN / SCREENSHOT ?

Zajem zaslonske slike ali Screenshot je celotna slika (posnetek) vašega ekrana v trenutku, ko na vaši tipokovnici pritisnete na tipko Print Screen. Se pravi, posnetek zabeleži vsebino vašega ekrana, ki jo imate v tistem trenutku izpisano na zaslonu. Sistem sliko shrani v predpomnilnik računalnika, katero nato lahko prilepite / uporabite v kateremkoli urejevalniku slik, na primer Slikarju (Windows).

Največ domen po najnižjih cenah v Sloveniji

KAKO NAREDIM PRINT SCREEN?

1. Na računalniku (zaslonu) pripravite vsebino, katero bi radi posneli.

2. Na tipkovnici pritisnite tipko Print Screen. Tipka je lahko označena tudi kot Prt Scr, Prt Scn, Prt Sc in podobno, odvisno od tipkovnice, in se običajno nahaja na zgornji desni strani. V kolikor vaša tipokovnica uporablja tudi dodatno funkcijsko tipko (običajno označena kot FN), ne pozabite pritisniti tudi te, zopet odvisno od tega, ali je Print Screen na vaši tipkovnici označena kot dodatna funkcijska tipka ali ne. Funkcijske tipke so običajno obarvane z drugo barvo.

Na tipkovnici pritisnite tipko Print Screen

3. Odprite program za urejanje slik. V operacijskem sistemu Windows boste to najlažje uredili s prednameščenim programom Slikar (Paint). Slikarja boste našli v Pripomočkih (Accessories), uporabite lahko tudi iskanje.

4. Ko se bo program zagnal, preko bližnjice Control (Ctrl) + V prilepite sliko. Po potrebi lahko sliko dodatno oblikujte z orodji, ki jih imate na voljo.

5. Shranite sliko, priporočamo JPEG format – Datoteka (File) —> Shrani kot (Save As).

Bliskovito hitro SSD gostovanje

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.