Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Datoteke lahko zapakirate oziroma stisnete v več različnih formatov, na primer v .ZIP, .RAR, .TAR.GZ ipd. Za nalaganje datotek na strežnik je primeren .ZIP, .TAR.GZ ali .BZ2 format.

Datoteke lahko stisnete z različnimi programi, na primer z WinZip, WinRar ali 7-Zip. V nadaljevanju si preberite, kako datoteke zapakirati z naštetimi programi.

1. WinZip

Izberite datoteke spletne strani, nanje kliknite z desnim klikom in izberite možnost WinZip -> Dodaj v Zip datoteko… (ang. Add to Zip file…).
Stiskanje datotek WinZip (1. korak)

V okencu “Ime datoteke” (ang. File name) lahko spremenite ime .ZIP datoteke, v polju “Cilj” (ang. Destination) pa lokacijo, kamor boste datoteko shranili. Nato kliknite gumb Dodaj (ang. Add) ter počakajte, da se postopek stiskanja datotek zaključi.
Stiskanje datotek WinZip (2. korak)

2. WinRar

Izberite datoteke spletne strani, nanje kliknite z desnim klikom in izberite možnost Dodaj v arhiv… (ang. Add to archive…).
Stiskanje datotek WinRar (1. korak)

Pod vrsto arhiva izberite .ZIP ter kliknite gumb V redu (ang. OK) ter počakajte, da se postopek stiskanja datotek konča.
Stiskanje datotek WinRar (2. korak)

3. 7-Zip

Izberite datoteke spletne strani, nanje kliknite z desnim klikom in izberite možnost 7-Zip -> Stisni v arhiv… (ang. Compress to archive…).
Stiskanje datotek 7-Zip (1. korak)

V okencu “Arhiv” (ang. Archive) lahko spremenite pot do .ZIP datoteke ter njeno ime, v polju “Vrsta arhiva” (ang. Archive format) pa lokacijo, kamor boste datoteko shranili. Nato kliknite gumb V redu (ang. OK) ter počakajte, da se postopek stiskanja datotek zaključi.
Stiskanje datotek 7-Zip (2. korak)

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi prek telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.