Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Dostop, zaklenjen z uporabniškim imenom in geslom, lahko nastavite za posamezno mapo.

1. V vaši nadzorni plošči cPanel -> pod razdelkom Files -> odprete ikono File Manager, ter izberete mapo, katero želite zakleniti.

cPanel - File Manager

2. Poiščete mapo, ki jo želite zakleniti, nanjo kliknete z desnim klikom, in izberete Password Protect.

Nastavitev zaščite z geslom

3. V razdelku Security Settings s kljukico označite okence Password protect this directory, v okence Enter a name for the protected directory pa vpišete poljubno ime (brez šumnikov in posebnih znakov), ter kliknete gumb Save.

Nastavitev dovoljenj in gesla

V razdelku Create User vpišete poljubno uporabniško ime (brez šumnikov in posebnih znakov), geslo in ponovitev gesla, ter kliknete gumb Save.

4. V mapi, ki ste jo pravkar zaklenili, se je ustvarila datoteka .htaccess, v kateri je navedena pod do uporabniškega imena in gesla za to mapo. V glavni “Home” mapi vašega paketa gostovanja pa se je v mapi “.htpasswds” ustvarila dodatna podmapa z enakim imenom, kot ste ga določili v prejšnjem koraku. V tej mapi je datoteka “passwd”, v kateri je zapisano vaše uporabniško ime za dostop do te mape ter geslo, kodirano z algoritmom MD5.

5. Do datoteke dostopate tako, da napišete celotno pot mape v vaš URL naslov, ter vpišete uporabniško ime in geslo, ki ga od vas zahteva spletna stran oziroma mapa.

Na primer: mapa “test” se nahaja v mapi “public_html” na domeni vasadomena.si. Do te mape lahko dostopamo preko povezave: http://vasadomena.si/test.

Zaščitena vsebina

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi preko telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.