Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Omejitev števila e-poštnih sporočil, ki jih lahko pošljete v 1 uri, je odvisna od tega, kateri paket gostovanja uporabljate. Omejitve glede na posamičen paket gostovanja lahko preverite v Pogojih uporabe (točka 4.3) .

Število e-poštnih sporočil, ki jih lahko pošljete v 1 uri, je privzeto nastavljena na 10 % najvišjega možnega števila poslanih e-poštnih sporočil v 1 uri (vendar ne manj kot 30 sporočil v 1 uri). To omejitev lahko kadarkoli izklopite v vašem naročniškem centru Moj NEOSERV.

Zakaj je omejitev števila poslanih e-poštnih sporočil v 1 uri privzeto nastavljena le na 10 % najvišje možne omejitve?

Virus na spletni strani, do katerega lahko pride zaradi različnih razlogov, lahko privede do pošiljanja SPAM pošte naključnim prejemnikom. Do omenjene situacije pride najpogosteje takrat, ko spletna stran ni posodobljena in ustrezno varnostno zaščitena.

V kolikor se s strežnika razpošilja SPAM pošta, lahko IP strežnika pride na blacklisto, posledično pa uporabniki s tega IP naslova določenim naslovnikom ne morejo poslati niti legitimnega sporočila, saj je le-to prepoznano kot SPAM. Ker se pri deljenem gostovanju vse domene na istem strežniku nahajajo na istem IP naslovu, se lahko prav vse znajdejo na blacklisti.

To je tudi razlog za to, da je privzeto število poslanih e-poštnih sporočil nastavljeno le na 10 % maksimalne vrednosti, oziroma najmanj 30 poslanih e-poštnih sporočil v 1 uri, kar zadostuje večini uporabnikov. V kolikor pride do razpošiljanja SPAM pošte zaradi spletnega virusa, se tako pošlje manjša količina SPAM sporočil in se zmanjša možnost, da strežnik pristane na blacklisti.

S tem ukrepom poskrbimo za boljšo zaščito vas in drugih uporabnikov, ki gostujejo na istem strežniku. V kolikor pa želite na svojem paketu gostovanja to omejitev sprostiti, lahko to uredite v svojem naročniškem centru Moj NEOSERV.

Kje lahko spremenim omejitev?

Omejitev števila poslanih e-poštnih sporočil v 1 uri lahko spremenite v vašem naročniškem centru Moj NEOSERV, pod zavihkom Vaše domene/gostovanje. Na seznamu storitev poiščite in kliknite na paket gostovanja, kateremu želite spremeniti to omejitev.

 

Moj NEOSERV - Domene in gostovanje

Poiščite naslov “Omejitev pošiljanja e-pošte” ter kliknite na gumb Sprosti omejitev. S tem boste spremenili privzeto omejitev pošiljanja števila e-poštnih sporočil v 1 uri na maksimalno vrednost za svoj paket gostovanja.

Moj NEOSERV - Paket gostovanja

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi preko telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.