Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Se vam je zgodilo, da ste pozabili uporabniško ime in geslo za dostop do administracije svoje WordPress splete strani? Preko nadzorne plošče cPanel lahko dostopite do administracije z nekaj kliki in nastavite novo geslo.

Dostop do WordPress administracije v treh korakih

1. Prek Moj NEOSERV se prijavite v svojo nadzorno ploščo cPanel.
2. V rubriki Softaculous Apps Installer kliknite na ikono WordPressSoftacolous - WordPress3. Kliknite na ikono Admin.Ikona admin WordPress

Sprememba gesla v treh korakih.

Po uspešni prijavi v administracijo WordPress strani je potrebno na novo nastaviti geslo za dostop. Spremembo izvedete v treh enostavnih korakih.

  1. V meniju izberite Uporabniki (ang. Users) -> Profil (ang. Your Profile). Ime vašega profila je uporabniško ime, s katerim dostopate do administracije WordPress stani. WordPress uporabniki
  2. V rubriki Upravljanje računa (ang. Accout Management) -> Novo Geslo (ang. New Password) -> Ustvarite geslo (ang. Generate Password) ustvarite želeno geslo.novo-geslo-wordpress
  3. Kliknite na gumb Posodobi profil (ang. Update Profile).

Kako preveriti, kateri je administratorski e-naslov?

Ste pozabili, kateri je tisti e-poštni naslov, s katerim se prijavite v WordPress administracijo? Podatek boste našli v podatkovni bazi, in sicer prek phpMyAdmin v nadzorni plošči cPanel.

1. Prijavite se v nadzorno ploščo cPanel (navodila za prijavo).

2. V sekciji DATABASES poiščite ikono phpMyAdmin in kliknite nanjo. Po kliku se vam bo v novem zavihku odprlo orodje, s katerim lahko pregledujete in urejate podatkovne baze.

cPanel - phpMyAdmin

3. Na levi strani izberite podatkovno bazo svoje WordPress spletne strani. Nato v spustnem meniju kliknite na tabelo _users ter preverite stolpec user_email. Tam boste našli podatek o administratorskem e-naslovu.

phpMyAdmin - WP users - E-naslov

Podatek o tem, katero podatkovno bazo uporablja vaše WordPress spletišče, boste našli v datoteki wp-config.php. Omenjena datoteka se nahaja v mapi, kamor ste namestili WordPress. Odprite datoteko in poiščite zapis DB_NAME. Poleg njega bo izpisano ime podatkovne baze.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.