Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Nosilno domeno na posameznem paketu gostovanja lahko spremeni le administrator strežnika. Če želite spremeniti nosilno domeno, nas kontaktirajte preko telefona ali e-pošte. Po menjavi nosilne domene paketa bo potrebno urediti tudi nekaj sprememb, da se vzpostavi normalno delovanje spletne strani in e-pošte.

1. Stara nosilna domena

Želite še naprej uporabljati domeno, ki je bila prej nosilna domena paketa? Potem to domeno lahko dodate kot Dodano ali Parkirano domeno na vaš paket gostovanja. Če želite na tej domeni uporabljali samo e-poštne naslove, jo dodajte kot Parkirano domeno (ali Alias). Če pa želite to domeno uporabiti tudi za spletno stran, jo dodajte kot Dodano domeno.

Domeno lahko kot Dodano domeno ali Alias dodate v svoji nadzorni plošči cPanel -> razdelek Domains -> ikona Addon Domains oziroma Aliases.

Dodajanje domene

Pri odstranjevanju domene s cPanela se pri tem odstranijo tudi posredovalniki e-pošte ter dodatni ali spremenjeni DNS zapisi, če ste jih pri domeni vnesli. Pred odstranjevanjem domene je potrebno odstraniti tudi vse poddomene, povezane s to domeno, če ste jih imeli ustvarjene, ter jih po ponovnem dodajanju domene še enkrat ustvariti (same datoteke se ne bodo izbrisale). Prav tako je potrebno pri ponovnem dodajanju na novo namestiti SSL certifikate, če ste jih uporabljali.

2. Datoteke spletnih strani

Če želite skupaj z nosilno domeno zamenjati tudi spletno stran, ki se nahaja v mapi public_html, je sedaj pravi čas, da to storite. Na nosilni domeni paketa gostovanja se namreč prikazuje spletna stran, ki je locirana neposredno v mapi public_html na vašem paketu gostovanja. Datoteke lahko prestavite na ustrezno mesto kar s pomočjo cPanel orodja File Manager. Možno je (odvisno od vaše spletne strani), da bo potrebno nekoliko popraviti nastavitve same spletne strani, da bo le-ta normalno delovala.

Kaj pa, če želite, da prejšnja nosilna domena in spletna stran še vedno delujeta? V tem primeru prejšnjo nosilno domeno dodajte v vaši cPanel nadzorni plošči kot Dodano domeno. Datoteke te spletne strani nato prestavite iz mape public_html v mapo, kamor kaže na novo dodana Dodana domena.

Datoteke urejate v svoji nadzorni plošči cPanel -> razdelek Files -> ikona File Manager.

Večino spletnih strani je potrebno v tem primeru še PRILAGODITI za delovanje na novi konfiguraciji. Za nekatere spletne strani je potrebno spremeniti nastavitve v konfiguracijski datoteki, za druge popraviti poti do datotek v podatkovni bazi spletne strani, odvisno od tega, kakšno spletno stran uporabljate. Če gre za HTML statično spletno stran, ki ne uporablja podatkovne baze, dodatne spremembe običajno niso potrebne.

Menjava datotek spletne strani

3. Poddomene

Predpostavimo, da želite nosilno domeno paketa “domena1.si” zamenjati v “domena2.si“. V tem primeru se bodo vse poddomene trenutne nosilne domene ustrezno spremenile. Primer: poddomena “blog.domena1.si” bo postala poddomena “blog.domena2.si“. V kolikor še vedno potrebujete poddomene na stari nosilni domeni, jih bo potrebno ponovno ustvariti.

Poddomene lahko dodajate/urejate v nadzorni plošči cPanel -> razdelek Domains-> ikona Subdomains.

Sprememba poddomen

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi preko telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.