Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Nosilno domeno na posameznem paketu gostovanja lahko spremeni le administrator strežnika. Če želite spremeniti nosilno domeno, nas kontaktirajte preko telefona ali e-pošte. Po menjavi nosilne domene paketa bo potrebno urediti tudi nekaj sprememb, da se vzpostavi normalno delovanje spletne strani in e-pošte.

1. Stara nosilna domena

Želite še naprej uporabljate domeno, ki je bila prej nosilna domena paketa? Potem to domeno lahko dodate kot Dodano ali Parkirano domeno na vaš paket gostovanja. Če želite na tej domeni uporabljali samo e-poštne naslove, jo dodajte kot Parkirano domeno (ali Alias). Če pa želite to domeno uporabiti tudi za spletno stran, jo dodajte kot Dodano domeno.

Domeno lahko kot Dodano domeno dodate v vaši nadzorni plošči cPanel -> razdelek Domaina -> ikona Addon Domains.

Dodajanje domene

2. Datoteke spletnih strani

Če želite skupaj z nosilno domeno zamenjati tudi spletno stran, ki se nahaja v mapi public_html, je sedaj pravi čas, da to storite. Na nosilni domeni paketa gostovanja se namreč prikazuje spletna stran, ki je locirana neposredno v mapi public_html na vašem paketu gostovanja. Datoteke lahko prestavite na ustrezno mesto kar s pomočjo cPanel orodja File Manager. Možno je (odvisno od vaše spletne strani), da bo potrebno nekoliko popraviti nastavitve same spletne strani, da bo le-ta normalno delovala.

Kaj pa, če želite, da prejšnja nosilna domena in spletna stran še vedno delujeta? V temu primeru prejšnjo nosilno domeno dodajte v vaši cPanel nadzorni plošči kot Dodano domeno. Datoteke te spletne strani nato prestavite iz mape public_html v mapo, kamor kaže sveže dodana Dodana domena.

Datoteke urejate v vaši nadzorni plošči cPanel -> razdelek Files -> ikona File Manager.

Menjava datotek spletne strani

3. Poddomene

Recimo, da želite nosilno domeno paketa “domena1.si” zamenjati v “domena2.si“. V tem primeru se bodo vse poddomene trenutne nosilne domene ustrezno spremenile. Primer: poddomena “blog.domena1.si” bo postala poddomena “blog.domena2.si“). V kolikor še vedno potrebujete poddomene na stari nosilni domeni, jih bo potrebno ponovno ustvariti.

Poddomene lahko dodajate/urejate v vaši nadzorni plošči cPanel -> razdelek Domains-> ikona Subdomains.

Sprememba poddomen

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi preko telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.