Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Nosilno domeno na posameznem paketu gostovanja lahko spremeni le administrator strežnika. Če želite spremeniti nosilno domeno, nas kontaktirajte prek telefona ali e-pošte. Po menjavi nosilne domene paketa bo potrebno urediti tudi nekaj sprememb, da se vzpostavi normalno delovanje spletne strani in e-pošte.

1. Stara nosilna domena

Želite še naprej uporabljati domeno, ki je bila prej nosilna domena paketa? V tem primeru lahko to domeno na svoj paket gostovanja dodate kot Dodano domeno ali kot Parkirano domeno.

  • Če želite na tej domeni uporabljali samo e-poštne naslove, jo dodajte kot Parkirano domeno (oz. Alias).
  • Če želite domeno uporabiti tudi za spletno stran, jo dodajte kot Dodano domeno.

Domeno lahko kot Dodano domeno ali Alias dodate v nadzorni plošči cPanel -> razdelek Domains -> ikona Domains. Za dodatne podrobnosti si oglejte navodila za dodajanje domen v cPanel.

cPanel (Jupiter) - Domains

Med odstranjevanjem domene s cPanela se odstranijo tudi posredovalniki e-pošte ter dodatni ali spremenjeni DNS zapisi, če ste jih pri domeni vnesli. Pred odstranjevanjem domene je treba odstraniti tudi vse poddomene, povezane s to domeno, če ste jih imeli ustvarjene, ter jih po ponovnem dodajanju domene znova ustvariti (same datoteke se ne bodo izbrisale). Prav tako je treba pri ponovnem dodajanju na novo namestiti SSL certifikate, če ste jih uporabljali.

2. Datoteke spletnih strani

Če želite skupaj z nosilno domeno zamenjati tudi spletno stran, ki se nahaja v mapi public_html, je zdaj pravi čas, da to storite. Na nosilni domeni paketa gostovanja se namreč prikazuje spletna stran, ki je locirana neposredno v mapi public_html na vašem paketu gostovanja.

Datoteke lahko prestavite na ustrezno mesto z uporabo cPanel orodja File Manager. Možno je (odvisno od vaše spletne strani), da bo potrebno nekoliko popraviti nastavitve same spletne strani, da bo ta delovala normalno.

cPanel (Jupiter) - File Manager

Kaj pa, če želite, da prejšnja nosilna domena in spletna stran še vedno delujeta? V tem primeru prejšnjo nosilno domeno v nadzorni plošči cPanel dodajte kot Dodano domeno. Datoteke te spletne strani nato prestavite iz mape public_html v mapo, kamor kaže na novo dodana Dodana domena.

Večino spletnih strani je treba še prilagoditi za delovanje na novi konfiguraciji. Nekatere spletne strani zahtevajo spremembo nastavitev v konfiguracijski datoteki, medtem ko je pri drugih treba popraviti poti do datotek v podatkovni bazi. Če gre za HTML statično spletno stran, ki ne uporablja podatkovne baze, pa dodatne spremembe običajno niso potrebne.

3. Poddomene

Predpostavimo, da želite nosilno domeno paketa domena1.si zamenjati z domena2.si. V tem primeru se bodo vse poddomene trenutne nosilne domene ustrezno spremenile – poddomena blog.domena1.si bo postala poddomena blog.domena2.si.

V kolikor še vedno potrebujete poddomene na stari nosilni domeni, jih bo potrebno ponovno ustvariti.

Poddomene lahko dodajate in urejate v nadzorni plošči cPanel -> razdelek Domains-> ikona Domains. Več o tem preberite v navodilih za dodajanje Poddomen v nadzorni plošči cPanel.

cPanel (Jupiter) - Domains

Za dodatno pomoč nas lahko pokličete na 059 335 000 ali nam pišete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.