Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Studioekspert.si

Dober glas seže v deveto vas. Tudi Studio Ekspert d.o.o. – podjetje, ki se ukvarja z ocenjevanjem škode in vrednotenjem vozil, opreme in premoženja v škodnih primerih, se je odločilo za prenos spletne strani k NEOSERV. Seveda se jim je odločitev še kako obrestovala.

Če spremljate naše študije primerov, verjetno že veste, da test hitrosti opravimo pred prenosom, takoj po prenosu, nato pa opravimo tudi osnovno hitrostno optimizacijo strani in test še enkrat ponovimo. Za spletno stran Studioekspert.si smo dosegli kar 57,61-odstotno pohitritev.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE STRANI

O SPLETNI STRANI

Spletna stran pripada podjetju Studio Ekspert d.o.o., ki ima svoj sedež v Kopru.

Podjetje se ukvarja z ocenjevanjem škode in vrednotenjem motornih vozil, plovil, strojev ter opreme in premoženja v škodnih primerih. Storitve opravljajo za potrebe zavarovalniških sistemov, leasingov, sodišč ter za davčne namene.

Pri Studiu Ekspert se lahko pohvalijo z dolgo tradicijo, saj so se z zavarovalništvom začeli ukvarjati že v zgodnjih 70. letih. S stalnim vlaganjem v znanje in razvoj so dosegli sodelovanje s svetovno uveljavljenimi zavarovalniškimi družbami, zato danes tudi sami veljajo za prepoznavno ime tako doma kot v tujini.

Med najnovejše storitve podjetja Studio Ekspert sodi najem vozil. Če boste obiskali njihovo spletno stran, boste videli, da prisegajo na kakovostne znamke, kot sta BWM in MINI.

STUDIOEKSPERT.SI

Obiščite spletno stran s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Kot običajno smo tudi tokrat pred migracijo strani od starega ponudnika k NEOSERV opravili test hitrosti. Z orodjem Google Chrome DevTools smo preverili čas prvega zahtevka (544 ms) in skupni čas nalaganja spletne strani (1,13 s). Oceno hitrosti smo preverili tudi s spletnim orodjem PageSpeed Insights, ki je za namizno različico spletišča javilo rezultat 44.

 • Čas prvega zahtevka: 544 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,13 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Spletna stran Studioekspert.si je pred prenosom gostovala pri tujem ponudniku gostovanja. S premikom spletne strani na naš strežnik smo takoj zabeležili izboljšanje hitrosti. Čas prvega zahtevka je po prenosu znašal le še 160 ms (70,59-odstotno izboljšanje), celotna vstopna stran pa se je naložila v 726 ms (35,75-odstotno izboljšanje). Opazno je bilo tudi izboljšanje Googlove ocene, ki je po prenosu znašala 61.

 • Čas prvega zahtevka: 160 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 726 ms
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Dodatno izboljšanje hitrosti delovanja spletne strani smo dosegli z osnovno hitrostno optimizacijo. Ta je vključevala namestitev vtičnika za predpomnjenje ter kompresijo oz. optimizacijo slik. Da s slednjo nismo vplivali na vidno kakovost slik, smo uporabili t. i. lossless kompresijo. Optimizacija je vplivala predvsem na čas prvega zahtevka, ki zdaj znaša 17 ms (96,88-odstotno izboljšanje). Nižji je tudi skupni čas nalaganja strani, ki se je glede na prvotno stanje znižal za 57,61 %.

 • Čas prvega zahtevka: 17 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 479 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Bi bili rezultati po izvedeni hitrostni optimizaciji lahko še boljši?

  Glede na to, da smo opravili le osnovno optimizacijo hitrosti delovanja spletne strani, lahko zapišemo, da bi rezultati zagotovo lahko bili še boljši. Izpostavili bi predvsem dva ukrepa, s katerima bi se čas nalaganja strani dodatno izboljšal:

  1. Namestitev SSL certifikata: spletne strani, ki so zaščitene s SSL certifikatom, delujejo prek novejšega spletnega protokola HTTP/2. Več o tem si lahko preberete v prispevku: Zakaj spletne strani na HTTPS delujejo hitreje?
  2. Minifikacija CSS/JS datotek: dodatno izboljšanje bi lahko dosegli z združevanjem in kompresijo CSS ter JS datotek. Temu so namenjeni različni WordPress vtičniki (npr. Autoptimize), dobro pa je, da se po opravljeni minifikaciji skrbno preveri, ali se na spletni strani vsi elementi prikazujejo pravilno.
 • Kateri so možni razlogi, da se moji rezultati testov hitrosti nekoliko razlikujejo od vaših?

  Manjša odstopanja so povsem normalna, saj bo praktično vsak test pokazal malenkost drugačen rezultat. Če so odstopanja večja, pa so možni razlogi za to različni, na primer:

  • Lastnik spletne strani je opravil določene spremembe na strani, ki vplivajo na hitrost nalaganja spletišča.
  • Na spletno mesto je lastnik dodal nove (neoptimizirane) slike, ki prav tako vplivajo na skupni čas nalaganja strani.
  • Možno je, da je bil vtičnik za predpomnjenje (WP Super Cache) izključen ali pa so bile spremenjene njegove nastavitve.
  • Na spletno stran so bili nameščeni novi vtičniki, ki pomenijo več zahtevkov in s tem tudi nekoliko daljši čas nalaganja spletne strani.

  Seveda ni nujno, da ste z opravljenim testom hitrosti dobili slabše rezultate. Če ste zabeležili še nižje čase, je eden izmed možnih razlogov ta, da se je lastnik spletnega mesta odločil za namestitev SSL certifikata.