Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Moon.si

Spletna trgovina Moon.si je pred prenosom na naš strežnik gostovala na strežniku enega od večjih slovenskih ponudnikov gostovanja. Čas nalaganja spletne trgovine je na prejšnjem strežniku znašal nekaj več kot 1 sekundo, kar vsekakor ni slab rezultat. Toda lastnik spletne trgovine se očitno še kako dobro zaveda pomembnosti hitro odzivne spletne trgovine, ki privabi več obiskovalcev, zaradi boljše uporabniške izkušnje pa se običajno poviša tudi število spletnih naročil.

Tako se je lastnik odločil, da testira naše TURBO gostovanje, namenjeno zahtevnejšim naročnikom, ki potrebujejo več kot le klasično deljeno gostovanje. Izjemen napredek v času nalaganja spletne trgovine se je pokazal že takoj po prenosu na naš LiteSpeed strežnik (več o LiteSpeed tehnologiji si lahko preberete v tem prispevku), in sicer smo zabeležili 69,15-odstotno pohitritev. Nato smo se lotili še hitrostne optimizacije, s katero smo spletno trgovino še dodatno pohitrili - skupaj za kar 80,28 %.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Spletna trgovina Moon.si ja trgovina za ženske, ki prisegajo na modo in najnovejše modne trende.

V spletni trgovini so po ugodnih cenah na voljo superge, sandali, gležnarji, torbice, nahrbtniki, denarnice, nogavice in kape, ki s stilsko dovršenimi modeli navdušujejo nežnejši spol.

Ne glede na letni čas boste dame v spletni trgovini Moon.si zagotovo našle obutev, s katero boste očarale tako sebe kot druge. Spomladi boste lahko izbirale med pestro ponudbo modnih superg, poleti bodo prišli prav natikači ali japanke, za jesenski in zimski čas pa bodo kot nalašč višji in toplejši čevlji v najrazličnejših modelih in barvah.

Naslednji sklop izdelkov, ki so na voljo v spletni trgovini Moon.si, sestavljajo torbice, nahrbtniki in denarnice. Prepričani smo, da boste v ponudbi našle modni dodatek, ki bo povsem ustrezal vašim željam.

Ne spreglejte tudi sekcije VSE PO 10 €, kjer boste našle cenovno izjemno ugodne izdelke.

MOON.SI

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Spletna trgovina Moon.si je sprva gostovala na strežniku enega izmed večjih slovenskih ponudnikov gostovanja. Ker je bila hitrostno že precej dobro optimizirana, je bil čas nalaganja relativno nizek, in sicer je znašal le nekaj več kot sekundo. Kljub temu je lastnik spletne trgovine sklepal, da bi trgovina na zmogljivejšem strežniškem okolju lahko delovala še hitreje in na ta način privabila še večje število kupcev.

 • Čas prvega zahtevka: 490 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,06 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

S prenosom spletne trgovine Moon.si na TURBO okolje smo zabeležili znatno izboljšanje v hitrosti nalaganja. Sprva je spletna trgovina uporabljala storitev Cloudflare, ki obiskovalcem z različnih geografskih področij vsebino spletišča servira z njim bližnjega strežnika. Po prenosu na TURBO strežnik z LiteSpeed tehnologijo smo zabeležili čas nalaganja 327 ms, kar je pomenilo pohitritev za 69,15 % glede na stanje pred prenosom. Izboljšala se je tudi ocena PageSpeed Insights, s katero Google ocenjuje optimiziranost hitrosti spletne strani.

 • Čas prvega zahtevka: 77 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 327 ms
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

V zadnjem sklopu smo izključili storitev Cloudflare in uporabili naše DNS strežnike. Sledila je še kompresija vseh slik; uporabili smo t. i. lossless kompresijo, kjer ne prihaja do vidnih izgub pri kakovosti slik. Z omenjenima ukrepoma smo prvotni čas nalaganja izboljšali za 80,28 %, kar pomeni, da se spletna trgovina zdaj naloži v zgolj dobrih 200 milisekundah.

 • Čas prvega zahtevka: 18 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 209 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Komu so namenjeni paketi TURBO gostovanja?

  Glavna značilnost paketov TURBO gostovanja je visoka zmogljivost, zato so paketi v prvi vrsti namenjeni lastnikom spletnih strani in spletnih trgovin, ki vsakodnevno prejemajo visoko število obiskovalcev. Posameznemu naročniku TURBO paketa se dodelijo povsem ločene strežniške zmogljivosti, in sicer kar do 16 GB pomnilnika, 10 CPU jeder in 120 GB SSD diskovnega prostora.

  TURBO gostovanje je odlična alternativa VPS gostovanju, obenem pa ima v primerjavi z njim tudi nekaj bistvenih prednosti. V naše pakete je namreč vključena vsa potrebna licenčna programska oprema (npr. nadzorna plošča cPanel), poskrbljeno je za antivirusno in antispam zaščito, na dnevni ravni se samodejno izdelujejo rezervne kopije, paketi pa vključujejo tudi redno vzdrževanje in nadgradnjo programske opreme. Poleg tega je naročnikom 24 ur na dan dostopna naša podpora.

 • Katere so glavne prednosti LiteSpeed strežnika?

  Naši TURBO paketi so postavljeni na LiteSpeed spletnih strežnikih, ki slovijo po izjemni hitrosti in varnosti. Hkrati lahko procesirajo na tisoče zahtevkov, pri tem pa porabijo le malo procesorske moči in pomnilnika.

  LiteSpeed strežniki delujejo v kombinaciji s tehnologijo LiteSpeed Cache, s katero se elementi spletnega mesta shranjujejo v predpomnilnik na nivoju strežnika. Z uporabo vtičnikov, ki so na voljo za različne CMS sisteme (npr. WordPress, Joomla, PrestaShop, Magento, OpenCart), je pohitritev spletne strani precej enostavna.

  Več o LiteSpeed spletnem strežniku si lahko preberete v prispevku na našem blogu.

 • Zakaj se moji rezultati testov hitrosti od vaših nekoliko razlikujejo?

  Ste tudi sami opravili test hitrosti spletne trgovine Moon.si in ugotovili, da se vaši rezultati od naših nekoliko razlikujejo? Če so razlike majhne, je to povsem običajno, saj bo praktično vsak test hitrosti pokazal malenkost različne rezultate.

  So odstopanja velika? V tem primeru pa je možno, da:

  • je bil izključen vtičnik LiteSpeed Cache, s katerim je bilo poskrbljeno za predpomnjenje;
  • je lastnik spletne trgovine Moon.si spremenil nastavitve vtičnika LiteSpeed Cache;
  • so bili na spletno trgovino nameščeni novi vtičniki, ki zahtevajo dodaten čas nalaganja;
  • je bila spremenjena grafična predloga, katere programska koda ni ustrezno optimizirana;
  • so bile na spletno trgovino nameščene nove slike, ki niso optimizirane za objavo na spletu;
  • je prišlo do posodobitve spletne trgovine, pri čemer se je čas nalaganja povečal;
  • je na spletni trgovini prišlo do drugih sprememb, ki negativno vplivajo na hitrost nalaganja.