Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Tokrat imamo za vse naročnike NEOSERV gostovanja odlično novico! Po novem vsi naši paketi temeljijo na LiteSpeed spletnem strežniku, ki je znan po svoji bliskoviti hitrosti, varnosti in skalabilnosti. Kot alternativa strežniku Apache lahko LiteSpeed procesira na tisoče sočasnih zahtevkov, medtem ko porabi minimalno pomnilnika in procesorske moči.

Velika prednost LiteSpeed strežnika je možnost uporabe tehnologije za pohitritev delovanja spletnih strani: LiteSpeed Cache. Ta je združljiva z vsemi najbolj popularnimi sistemi za upravljanje s spletnimi vsebinami (CMS), kot so WordPress, Magento, Joomla, PrestaShop, OpenCart, Drupal ipd.

Razlika v hitrosti nalaganja spletnih strani je z uporabo LiteSpeed Cache izjemna. Sprememba je še posebej občutna pri kompleksnejših spletnih mestih, kot so obsežne spletne trgovine in zelo obiskani portali.

Kazalo

  1. LiteSpeed spletni strežnik in PHP LSAPI
  2. LiteSpeed Web Cache Manager (cPanel)
  3. LiteSpeed Cache in spletne platforme

1. LiteSpeed spletni strežnik in PHP LSAPI

Spletni strežnik LiteSpeed (LSWS) je združljiv z večino funkcij strežnika Apache, vključno z mod_rewrite, .htaccess in mod_security. V celoti se lahko integrira s priljubljenimi nadzornimi ploščami, kot so cPanel, Plesk, DirectAdmin in nekatere druge. S svojo “event-driven” arhitekturo in optimizirano programsko kodo učinkovito zmanjšuje visoke obremenitve strežnikov, s čimer jim omogoča večjo stabilnost in mnogo hitrejšo odzivnost.

Prednosti LiteSpeed tehnologije

Na tem mestu velja omeniti še PHP LSAPI (LiteSpeed Server Application Programming Interface), strežniški vmesnik za programiranje aplikacij, ki je bil zasnovan za brezhibno, optimizirano komunikacijo med LiteSpeed spletnim strežnikom in programskim jezikom PHP.

V tem trenutku kombinacija LiteSpeed strežnika in LSAPI predstavlja rešitev za najhitrejše procesiranje PHP programske kode.

2. LiteSpeed Web Cache Manager (cPanel)

Verjetno ste v nadzorni plošči cPanel že opazili novo ikono – LiteSpeed Web Cache Manager, ki se nahaja v sekciji ADVANCED. Gre za cPanel vtičnik, s katerim lahko na različne spletne platforme enostavno namestite modul/vtičnik LiteSpeed Cache za predpomnjenje na nivoju strežnika.

cPanel - LiteSpeed Web Cache Manager

Če boste kliknili na ikono, označeno na zgornji sliki, boste pristali na osnovni strani omenjenega cPanel vtičnika. Ta je razdeljena na tri sklope:

  • Zakaj uporabljati LSCache (ang. Why Use LSCache): Tu so izpostavljeni glavni razlogi za uporabo vtičnika LSCache, na povezavi Available LSCache Plugins pa si lahko ogledate tudi seznam, za katere platforme je bil vtičnik razvit.

LS Web Cache Manager - Zakaj uporabljati LSCache

  • Počisti predpomnilnik LSCache (ang. Flush LSCache): S klikom na gumb Flush All pobrišete predpomnilnik vseh spletnih strani, na katerih imate vključen vtičnik LSCache. Če želite pobrisati le predpomnilnik določene spletne strani, to naredite prek njene administracije.

LS Web Cache Manager - Počisti predpomnilnik LSCache

  • Upravljanje z LS predpomnjenjem (ang. LiteSpeed Cache Management): Tu boste našli povezavo do upravljanja LiteSpeed predpomnilnika za spletne strani, izdelane v sistemu WordPress. Na tem mestu lahko na posamezno stran namestite (ali odstranite) vtičnik za WordPress: LiteSpeed Cache. To sicer lahko naredite tudi neposredno v WordPress administraciji.

LS Web Cache Manager - Upravljanje z LS predpomnjenjem

Pod opisanimi sekcijami se nahaja še povezava Nastavitve (ang. Settings), kjer lahko urejate osnovne nastavititve cPanel vtičnika LiteSpeed Web Cache Manager.

3. LiteSpeed Cache in spletne platforme

Vtičnik LiteSpeed Cache je trenutno razvit za 10 priljubljenih spletnih platform: WordPress, Magento (1.X in 2.X), Joomla, PrestaShop, OpenCart, Drupal 8, XenForo (1.X in 2.X), MediaWiki, Laravel in Shopware.

Osnovna funkcionalnost vtičnika LiteSpeed Cache je pri vseh platformah ista – učinkovito predpomnjenje na nivoju strežnika. Da bo zapisano imelo smisel, morate najprej razumeti, kaj predpomnjenje sploh je. Prav tako je pomembno, da razumete, zakaj je predpomnjenje na nivoju strežnika veliko hitrejše od predpomnjenja na nivoju aplikacije.

Več o tem si preberite v članku: Zakaj je predpomnjenje na nivoju strežnika hitrejše?

Zdaj pa vas verjetno zanima, kako vtičnik LiteSpeed Cache uporabiti v različnih CMS sistemih. Za vas smo pripravili vodiča za tri izmed najbolj popularnih: WordPress, Joomla, PrestaShop in OpenCart.

In še to: odlična lastnost LiteSpeed Cache vtičnika je, da že privzete nastavitve, ki so primerne za večino spletnih strani in spletnih trgovin, močno pospešijo nalaganje strani. To pomeni, da za upravljanje z vtičnikom ne potrebujete posebnega znanja, saj zadostujeta že njegova namestitev in aktivacija. Preprosto!

Pohitrite svojo spletno stran z LiteSpeed tehnologijo

Reseller gostovanje z LiteSpeed tehnologijo

Turbo gostovanje z LiteSpeed tehnologijo

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.