Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

ONLY YOURx

Tokrat so se za prenos na naš Turbo strežnik odločili lastniki spletne trgovine ONLY YOURx. Gre za ameriško podjetje s sedežem v Kaliforniji, ki je svojo spletno trgovino sprva gostovalo na strežniku največjega ponudnika spletnega gostovanja na svetu – GoDaddy. Po podatkih več spletnih virov naj bi omenjeni ponudnik na svojih strežnikih gostoval kar okoli 15 % vseh spletnih strani.

Kljub temu da gre za daleč največjega ponudnika gostovanja na svetu, pa to še ne pomeni, da spletne strani na njegovih strežnikih delujejo najhitreje. Spletna trgovina ONLY YOURx se je na strežniku v ZDA nalagala približno 2 sekundi, zgolj s prenosom na naš strežnik pa smo čas nalaganja izboljšali za dobrih 27 %. Sledila je še osnovna optimizacija hitrosti ter urejanje storitve CDN (ang. Content Delivery Network).

Čeprav se je spletna trgovina ONLY YOURx že na strežniku GoDaddy naložila relativno hitro, pa se je izkazalo, da je bila odločitev za prehod na strežnik NEOSERV povsem na mestu. Optimizacija hitrosti, ki je sledila prenosu spletne trgovine k nam, je namreč poskrbela za to, da se trgovina zdaj naloži za 83,28 % hitreje. In ne le obiskovalcem iz Slovenije. S storitvijo CDN smo namreč zagotovili hitro nalaganje vsem obiskovalcem, saj se trgovina "servira" s strežnika, ki je, gledano geografsko, posameznemu obiskovalcu najbližje.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Podjetje ONLY YOURx Skin Care, Inc. s sedežem v Kaliforniji, ZDA, ki upravlja s spletno trgovino Onlyyourx.com, je bilo ustanovljeno leta 1976.

Blagovna znamka ONLY YOURx strokovnjakom za nego kože že več kot 40 let zagotavlja izdelke z najvišjo vsebnostjo visoko aktivnih sestavin. Ponuja korektivne tretmaje nege kože, ki so posebej zasnovani za različne tipe kože.

Podjetje je leta 1978 ustanovilo Ameriški inštitut za estetiko, prvo podiplomsko šolo v ZDA na tem področju. Cilj je bil zagotoviti, da strokovnjaki za nego kože pridobijo priložnost naučiti se konceptov korektivne nege kože, obenem pa spoznajo izdelke, tretmaje in poslovne aplikacije.

Izdelki ONLY YOURx se prodajajo samo v licenciranih obratih. Onlyyourx.com ni spletna trgovina v pravem pomenu besede, saj naročilo izdelkov nelicenciranim uporabnikom prek spleta ni mogoče, prav tako ne prek e-pošte. Podjetje se je odpovedalo tudi prodaji svojih izdelkov v kozmetičnih trgovinah in veleblagovnicah, saj stremi k temu, da se stranke vračajo k licenciranemu, strokovno usposobljenemu kadru za nego kože.

Na spletnem mestu Onlyyourx.com se nahaja tudi povezava do vprašalnika, s katerim si boste lahko odgovorili na vprašanje, kateri je vaš tip kože. Poleg tega boste izvedeli, kaj je za vaš tip kože značilno, katere so najpogostejše težave vaše kože in kako jih odpraviti.

ONLYYOURX.COM

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Spletna trgovina Onlyyourx.com je pred prenosom k nam gostovala na strežniku ameriškega velikana GoDaddy, ki je daleč največji ponudnik spletnega gostovanja na svetu. Podjetje ONLY YOURx je imelo zakupljeno enega izmed zmogljivejših poslovnih paketov, kar je spletni trgovini omogočalo, da se je obiskovalcem naložila relativno hitro. Testi, izvedeni z orodjem za razvijalce – Chrome Devtools, so čas nalaganja vstopne strani ocenili na približno 2 sekundi. Solidna je bila tudi ocena PageSpeed Insights, ki poda splošno oceno o hitrosti nalaganja spletnega mesta.

 • Čas prvega zahtevka: 490 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,98 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Pri podjetju ONLY YOURx so se odločili, da preizkusijo enega izmed naših Turbo paketov, ki delujejo na bliskovito hitrem LiteSpeed okolju. V primerjavi s strežnikom pri ponudniku GoDaddy se izbrani Turbo paket ponaša z večjimi zmogljivostmi, kar pomeni predvsem več pomnilnika in CPU jeder. S prenosom spletne trgovine smo dosegli znatno izboljšanje v hitrosti nalaganja – vstopna stran se je naložila v manj kot 1,5 sekunde, precej pa se je izboljšala tudi ocena PageSpeed Insights.

 • Čas prvega zahtevka: 19 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,44 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

V zadnjem koraku smo izvedli še osnovno optimizacijo hitrosti delovanja spletne trgovine. Optimizirali smo slike na paketu gostovanja, pri čemer smo uporabili metodo lossless, ki ohranja kakovost samih slik. Z uporabo vtičnika LiteSpeed Cache smo poskrbeli za ustrezno nastavljeno predpomnjenje ter združitev in minifikacijo statične vsebine (CSS/JS/HTML). Aktivirali smo modul gzip, ki datotečno vsebino še dodatno strne, ter optimizirali tabele podatkovne zbirke MySQL in odstranili odvečne zapise. Uredili smo tudi storitev CDN, in sicer z uporabo storitve BunnyCDN. Zdaj se spletna trgovina naloži v zgolj 331 ms, kar pomeni 83,28-odstotno pohitritev v primerjavi s prvotnim stanjem na strežniku v ZDA.

 • Čas prvega zahtevka: 9 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 331 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Kaj je značilno za Turbo gostovanje in komu je namenjeno?

  Paketi Turbo gostovanja naročniku zagotavljajo mnogo več razpoložljivih strežniških sredstev od klasičnih paketov. Gre predvsem za večjo procesorsko moč oz. več CPU jeder ter več delovnega pomnilnika (RAM). Vsi Turbo strežniki v celoti delujejo na SSD diskih. Poleg tega so Turbo paketi postavljeni na LiteSpeed strežnikih, katerih pomembne karakteristike so izjemna hitrost, skalabilnost in varnost.

  Turbo paketi se po zmogljivosti brez težav kosajo z naprednejšimi VPS strežniki, za razliko od njih pa od naročnika ne zahtevajo znanja administriranja strežnika. Naročniku tudi ni treba skrbeti za varnostne kopije, posodobitve programske opreme in podobno. Za vse našteto poskrbimo pri NEOSERV, obenem pa naročnik lahko računa na 24/7 podporo.

  Turbo gostovanje je primarno namenjeno zahtevnejšim uporabnikom, kamor sodijo podjetja in posamezniki, ki s svojimi spletnimi stranmi dosegajo veliko obiskovalcev. Storitev je primerna tudi za lastnike zelo obsežnih spletnih mest, na primer velikih spletnih trgovin in spletnih portalov.

 • Kaj pomeni, da Turbo gostovanje poganja spletni strežnik LiteSpeed?

  Turbo paketi so postavljeni na tako imenovanih LiteSpeed spletnih strežnikih. Gre za bliskovito hitre spletne strežnike, ki zmorejo procesiranje na tisoče zahtevkov hkrati, pri čemer je poraba procesorske moči in pomnilnika minimalna. Znani so tudi po napredni varnosti.

  LiteSpeed spletni strežniki delujejo v kombinaciji s tehnologijo LiteSpeed Cache. Z njo se elementi spletnega mesta shranjujejo v predpomnilnik na nivoju strežnika. Za popularne CMS sisteme (npr. WordPress, Joomla, Magento, PrestaShop, OpenCart) so na voljo vtičniki, z uporabo katerih je pohitritev spletnega mesta relativno enostavna.

  Če želite o LiteSpeed spletnem strežniku izvedeti več, preberite prispevek na našem blogu.

 • Kaj je CDN in zakaj ste se odločili, da storitev uporabite pri ONLY YOURx?

  Kratica CDN izhaja iz angleške zloženke Content Delivery Network. V slovenščino jo lahko prevedemo kot omrežje za dostavo vsebin, pri čemer gre za skupino geografsko porazdeljenih strežnikov, ki pospešijo dostavo spletne vsebine tako, da jo približajo posameznim obiskovalcem.

  Z namenom zmanjšanja razdalje med obiskovalci in strežnikom spletnega mesta CDN shrani predpomnjeno različico vsebine na več geografskih lokacijah. Vsaka lokacija vsebuje več strežnikov za predpomnjenje, ki so odgovorni za dostavo vsebine obiskovalcem v njegovi bližini.

  Ker spletno trgovino ONLY YOURx obiskujejo obiskovalci iz več držav, predvsem iz ZDA, je uporaba storitve CDN vsekakor smiselna. S tem smo dosegli, da se trgovina hitro naloži vsem obiskovalcem – ne glede na to, od kod prihajajo.

 • S katerimi spletnimi orodji ste si pomagali pri pripravi študije primera?

  Pri pripravi študije primera ONLY YOURx smo si pomagali z uporabo naslednjih orodij:

  • Chrome DevTools, ki je vgrajeno v brskalnik Chrome. Če brskalnik uporabljate tudi sami, orodje vključite s pritiskom na tipko F12. Izberite zavihek Network, osvežite spletno stran (npr. s pritiskom na tipko F5) in preverite rezultate testa hitrosti.
  • PageSpeed Insights, s katerim se izvede analiza več dejavnikov spletne strani, ki vplivajo na hitrost nalaganja. Googlovo orodje poda oceno od 0 do 100, pri čemer je 0 najnižja in pomeni počasno spletno stran, 100 pa najvišja in pomeni hitro spletno stran. Orodje poda tudi predloge za izboljšave.
 • Tudi sam/-a sem opravil/-a teste hitrosti. Zakaj se moji rezultati od vaših razlikujejo?

  Povsem normalno je, če se vaši rezultati od naših razlikujejo le za nekaj 10 milisekund. Test lahko opravite večkrat; videli boste, da bo rezultat vedno malenkost variiral. Če se vaši rezultati od naših bistveno razlikujejo, pa je možnih razlogov za to več:

  • LiteSpeed Cache, vtičnik za predpomnjenje, je bil izključen;
  • nastavitve vtičnika LiteSpeed Cache so bile spremenjene;
  • v orodju Chrome DevTools imate vključeno funkcijo "Disable cache";
  • na spletno mesto so bile nameneščene dodatne (neoptimizirane) slike;
  • dodane so bile nove video vsebine;
  • ob posodobitvi WordPressa, grafične predloge ali določenega vtičnika je prišlo do napake;
  • opravljene so bile druge spremembe v spletni trgovini oz. v njeni programski kodi.

  Navedli smo le nekaj izmed možnih razlogov, zakaj se vaši rezultati od naših razlikujejo.