Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

22 Institute Shop

Spletna trgovina 22 Institute Shop, dostopna na povezavi shop.22-institute.com, se je na strežniku starega ponudnika nalagala več kot 7 sekund. Lastniki trgovine so se zavedali, da je to vsekakor preveč, da bi lahko računali na uspešno spletno prodajo. Pričeli so z iskanjem rešitev in kmalu naleteli na našo ponudbo Turbo paketov. Odločili so se, da paket preizkusijo, seveda pa smo jim pri NEOSERV z veseljem prišli naproti in poleg brezplačnega prenosa na naš strežnik poskrbeli še za osnovno optimizacijo hitrosti spletne trgovine.

Izkazalo se je, da je bila odločitev za prehod na Turbo strežnik, ki ga poganja bliskovito hitro LiteSpeed okolje, pravilna. Že takoj po prenosu se je čas nalaganja spletne trgovine zmanjšal za več kot 2 sekundi, s hitrostno optimizacijo pa smo dosegli še mnogo več. In sicer to, da se trgovina zdaj naloži v manj kot 1 sekundi, kar glede na prvotno stanje pomeni več kot 90-odstotno izboljšanje.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

S spletno trgovino 22 Institute Shop upravlja podjetje 22 Institute d.o.o. s sedežem v Ljubljani.

22 Institute je ena največjih in najbolj izkušenih estetskih akademij na svetu. Ponaša se z več kot 19-letnimi izkušnjami, ki jih dokazujejo tudi številne slovenske in mednarodne diplome na tem področju.

Zadovoljne stranke, ki se z veseljem vračajo, so zagotovilo za visoko kakovost salona. Pri storitvah, ki jih izvaja vrhunsko usposobljeno strokovno osebje, salon sledi svetovnim trendom in si prizadeva ustvariti tudi lastne trende.

Podjetje ponuja svetovno priznano izobraževanje, za kar je zadolžena najboljša ekipa 22 Institute. V estetski akademiji 22 Institute pravijo, da t. i. microblading ni samo njihovo delo; je trenutek zena, točka za ustavitev, vdih in ustvarjanje. Obraz dojemajo kot platno in dodajajo, da so ustvarili že več kot 40.000 umetnin.

V spletni trgovini 22 Institute Shop so na voljo visoko kakovostni izdelki za nego telesa in obraza. Izbirate lahko med kamuflažnimi pigmenti, pripomočki in preparati za urejanje obrvi, geli za piling, serumi za toniranje, negovalnimi mazili in mnogimi drugimi izdelki.

SHOP.22-INSTITUTE.COM

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Spletna trgovina 22 Institute Shop je pred prenosom na naše okolje gostovala na strežniku enega večjih slovenskih ponudnikov spletnega gostovanja. Čas nalaganja je znašal skoraj 7 sekund in pol. Številne študije so dokazale, da imajo počasi delujoča spletna mesta negativen vpliv na uporabniško izkušnjo, v primeru spletne trgovine pa tudi na prodajo. Tega so se v podjetju zavedali, zato so iskali alternativne, hitrejše rešitve.

 • Čas prvega zahtevka: 6,20 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 7,41 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Veseli smo, da so lastniki spletne trgovine 22 Institute Shop naleteli na našo ponudbo Turbo paketov, ki temeljijo na izjemno hitrem LiteSpeed okolju. Prenos na naš strežnik je čas nalaganja trgovine že vidno izboljšal, vstopna stran se je zdaj naložila v nekaj več kot 5 sekundah. Izboljšala se je tudi ocena hitrosti, ki jo poda Googlovo orodje PageSpeed Insights. Glede na to, da trgovina ni bila ustrezno hitrostno optimizirana, pa smo vedeli, da je prostora za izboljšave še precej.

 • Čas prvega zahtevka: 3,93 s
 • Čas nalaganja spletne strani: 5,31 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

Po prenosu na naš strežnik je nastopil čas za optimizacijo hitrosti, s katero smo delovanje spletne trgovine še bistveno pohitrili. Kaj je bilo urejenega v sklopu optimizacije? Poskrbeli smo za učinkovito predpomnjenje ter združitev in minifikacijo CSS, JS in HTML datotek, za kar je bil uporabljen vtičnik LiteSpeed Cache. Z metodo lossless, ki ohranja visoko kakovost slik, smo optimizirali vse slike na paketu gostovanja. Poleg tega smo aktivirali modul gzip ter uredili optimizacijo tabel podatkovne baze MySQL. Z naštetimi deli smo dosegli, da se spletna trgovina naloži v manj kot sekundi.

 • Čas prvega zahtevka: 5 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 646 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Komu je namenjeno gostovanje na Turbo strežnikih?

  Turbo gostovanje je namenjeno gostovanju spletnih strani zahtvenejših uporabnikov, ki jim klasično deljeno gostovanje ne zadošča. Sem sodijo visoko obiskane spletne strani, večje spletne trgovine, spletni portali in podobna spletna mesta. Paketi Turbo gostovanja namreč zagotavljajo izjemne količine srežniških sredstev (npr. CPU, RAM), obenem pa jih poganja LiteSpeed spletni strežnik.

  Turbo gostovanje se po zmogljivosti brez težav primerja z naprednejšimi VPS strežniki, vendar se od njih loči v pomembni karakteristiki. Naročniku, ki se odloči za zakup Turbo paketa, namreč ni potrebno znati upravljati s strežnikom. Za celotno administracijo strežnika poskrbimo mi – za namestitev in posodabljanje programske opreme, za redno izdelavo varnostnih kopij, za vse potrebne licence in podobno. Poleg tega naročniku Turbo paketa pripada tudi brezplačna (24/7) podpora v primeru težav ali vprašanj.

 • Kaj pomeni, da paketi delujejo na LiteSpeed okolju?

  Spletni strežnik LiteSpeed je hitrejša alternativa spletnemu strežniku Apache. Omogoča procesiranje več tisoč zahtevkov hkrati, poleg tega pa porabi minimalno pomnilnika in moči procesorja. O spletnem strežniku LiteSpeed, ki v kombinaciji z vtičnikom LiteSpeed Cache omogoča izjemno učinkovito predpomnjenje na nivoju strežnika, si lahko več preberete v članku na blogu: LiteSpeed spletni strežnik na RESELLER in TURBO paketih.

 • Kateri spletni orodji ste uporabili za pripravo študije primera 22 Institute Shop?

  Za pripravo študije primera 22 Institute Shop smo uporabili naslednji spletni orodji:

  • Chrome DevTools: gre za Googlovo spletno orodje, ki je vgrajeno v brskalnik Chrome in je v osnovi namenjeno spletnim razvijalcem. Orodje v omenjenem brskalniku vključite s pritiskom na tipko F12.
  • PageSpeed Insights: tudi v tem primeru gre za orodje Googlovih razvijalcev, ki poda splošno oceno hitrosti spletne strani. Poleg tega orodje tudi predlaga, kaj bi se na spletni strani še dalo izboljšati.
 • Zakaj se moji rezultati hitrostnih testov spletne trgovine 22 Institute Shop razlikujejo od vaših?

  Se vaši rezultati od naših razlikujejo le malo? Da je to povsem običajno, se lahko prepričate tako, da z orodjem Chrome DevTools test hitrosti opravite večkrat. Stran torej večkrat osvežite s pritiskom na tipko F5 in opazujte dobljene rezultate. Videli boste, da bodo ti vselej malce drugačni.

  Če se vaši rezultati od naših bistveno razlikujejo, pa je razlog za to verjetno drugje. Možno je, da je skrbnik spletne trgovine izključil vtičnik za predpomnjenje (LiteSpeed Cache) ali spremenil njegove nastavitve. Morda so bile na spletno mesto nameščene nove slike, ki niso ustrezno optimizirane, ali pa so bili dodani novi vtičniki. Prav tako obstaja možnost, da je ob posodobitvi vtičnika, WordPress jedra ali grafične predloge prišlo do napake, ki stran upočasnjuje. Ne pozabite pa tudi preveriti, da imate funkcijo "Disable cache" v orodju Chrome DevTools izključeno.