Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3000+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Zlatarnamursic.si

Spletna trgovina Zlatarnamursic.si že nekaj let gostuje na naših strežnikih. Sprva je bila postavljena na Zeleni paket gostovanja, pred kratkim pa se je podjetje SMART UP odločilo, da hitrost delovanja preizkusi na TURBO okolju. Naj že takoj omenimo, da naše TURBO strežnike poganja izjemno hitra LiteSpeed tehnologija, ki omogoča predpomnjenje na nivoju strežnika.

Ravno to, da je predpomnjenje z uporabo LiteSpeed tehnologije mnogo učinkovitejše od klasičnega »cachinga«, je glavni razlog, da spletna trgovina Zlatarnamursic.si sedaj deluje občutno hitreje. V nadaljevanju študije primera si oglejte dodatne podrobnosti, kako smo s prenosom spletne trgovine iz Zelenega na TURBO paket dosegli pohitritev za 33,89 %.

POSTOPEK POHITRITVE SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

Zlatarna Muršič, ki se lahko pohvali z dolgoletno tradicijo izdelave nakita, se nahaja na Litijski cesti 38 v Ljubljani.

Ponuja bogato izbiro zlatih in srebrnih prstanov, uhanov, verižic, ogrlic, zapestnic in modnih ur. V zlatarni nakit izdelujejo ročno – povsem po vaših željah in brez uporabe kalupov.

Poleg izdelave nakita vam v Zlatarni Muršič lahko ponudijo tudi popravilo in rodiniranje nakita, vdelavo najrazličnejših vrst dragih kamnov ter predelavo in zamenjavo zlata. Posebej velja omeniti zaročne in poročne prstane, ki so na voljo iz redne ponudbe, lahko pa vam jih izdelajo tudi po naročilu.

Če iščete visoko kakovosten nakit, vsekakor ne spreglejte njihove spletne trgovine. Videli boste, da je ponudba zlatih in srebrnih izdelkov zares bogata, tako da boste zagotovo našli nakit, ki se povsem ujema z vašimi željami.

ZLATARNAMURSIC.SI

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRED PRENOSOM NA TURBO OKOLJE

Spletna trgovina Zlatarna Muršič je pred prenosom na TURBO strežnik že gostovala pri nas, in sicer na Zelenem paketu gostovanja. Skrbnik spletne trgovine je predhodno posrkbel za odlično optimizacijo hitrosti, pri čemer je bistveno vlogo igral WordPress vtičnik WP Rocket. Čas nalaganja pred prenosom na zmogljivejše TURBO okolje, namenjeno zahtevnejšim spletnim mestom, je znašal približno 4 sekunde.

 • Čas prvega zahtevka: 75 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 4,16 s
2. HITROST PO PRENOSU NA TURBO OKOLJE

Ker se skrbnik spletne trgovine Zlatarnamursic.si še kako dobro zaveda pomembnosti hitrega delovanja svoje spletne strani, je predhodni optimizaciji dodal še izbiro LiteSpeed strežnika. Prepričala ga je predvsem LiteSpeed tehnologija, ki v kombinaciji z WordPress vtičnikom LiteSpeed Cache omogoča izjemne hitrosti. Tako smo s prenosom spletne trgovine na TURBO strežnik, namestitvijo omenjenega vtičnika, dodatno minifikacijo CSS/JS datotek in optimizacijo podatkovne baze dosegli 33,89-odstotno pohitritev.

 • Čas prvega zahtevka: 8 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 2,75 s

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Komu so namenjeni naši TURBO paketi gostovanja?

  TURBO paketi so v prvi vrsti namenjeni naročnikom z obsežnimi spletnimi stranmi oz. spletnimi trgovinami, ki vsakodnevno privabijo več sto ali celo tisoč obiskovalcev.

 • Kaj TURBO pakete loči od klasičnih deljenih paketov?

  TURBO paketi naročniku ponujajo mnogo več razpoložljivih strežniških sredstev. S tem imamo v mislih predvsem procesorsko moč (CPU) in delovni pomnilnik (RAM). Poleg tega so TURBO paketi postavljeni na bliskovito hitrih LiteSpeed strežnikih, medtem ko so pri deljenem gostovanju v uporabi Apache strežniki.

 • So TURBO paketi torej primerljivi z VPS gostovanjem?

  Vsekakor lahko zapišemo, da se zmogljivosti TURBO gostovanja spogledujejo ali celo presegajo zmogljivosti VPS gostovanja. Obenem pa nudijo tudi nekaj bistvenih prednosti, kot so licenčna programska oprema (vključno z nadzorno ploščo cPanel), 24/7 podporo naročnikom, samodejno kreiranje varnostnih kopij ipd.

 • Test hitrosti spletne trgovine sem opravil tudi sam, vendar čas nalaganja odstopa od vašega. Zakaj?

  Naj kot prvo zapišemo, da je test hitrosti smiselno izvesti večkrat zaporedoma in na ta način izluščiti neko povprečje. Ugotovili boste, da je čas nalaganja vedno nekoliko različen, vendar so posamezna odstopanja majhna.

  Če je vaše odstopanje od našega visoko, je možnih vzrokov za to več, na primer naslednji:

  • Skrbnik spletne trgovine je izključil vtičnik LiteSpeed Cache za predpomnjenje na nivoju strežnika.
  • Skrbnik spletne strani je spremenil nastavitve omenjenega vtičnika.
  • Na spletno trgovino so bile dodane nove slike, ki pomenijo dodatne zahtevke in s tem podaljšan čas nalaganja.
  • Po posodobitvi WordPressa ali vtičnikov se pojavlja napaka, zaradi katere spletna trgovina deluje počasneje.
  • Nameščeni so bili dodatni vtičniki, ki upočasnjujejo delovanje spletne trgovine.
  • Opravljene so bile druge spremembe, ki bistveno vplivajo na hitrost nalaganja spletne trgovine.