Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Se vam na paketu gostovanja nabira e-pošta, ki je starejša od določenega števila dni in je ne potrebujete več? V tem primeru lahko zelo enostavno nastavite cron opravilo, ki bo samodejno brisalo e-poštna sporočila, starejša od števila dni, ki ga izberete pri kreiranju opravila.

Testiranje ukazov za brisanje e-pošte

Še preden nastavimo cron opravilo in po pomoti pobrišemo e-pošto, ki jo želimo obdržati, lahko preverimo, katera oziroma koliko e-poštnih sporočil bomo z določenim ukazom pobrisali. To lahko preverimo preko SSH ukazne vrstice.

Po tem, ko smo se uspešno povezali, lahko izvedemo več različnih testov. Nekaj primerov smo zapisali spodaj. Pri testiranju in kasnejšem brisanju je vedno potrebno zamenjati ##username## z dejanskim uporabniškim imenom (na voljo v naročniškem centru Moj NEOSERV ali v nadzorni plošči cPanel).

Spodnji ukazi ne bodo pobrisali e-poštnih sporočil, dokler na koncu ukaza ne dodamo parametra “-delete”.

 

Seznam vseh e-poštnih sporočil na celotnem paketu:

find /home/##username##/mail -wholename "*/cur/*" -type f

 

Vsa e-poštna sporočila, starejša od 333 dni v vseh e-poštnih računih:

find /home/##username##/mail -wholename "*/cur/*" -type f -mtime +333

 

Vsa e-poštna sporočila, starejša od 333 dni na določeni domeni (namesto ##domena## vpišemo ime domene, kot je zapisano v File Manager aplikaciji):

find /home/##username##/mail -wholename "*/##domena##/cur/*" -type f -mtime +333

 

Vsa e-poštna sporočila, starejša od 333 dni v specifičnem e-poštnem predalu (namesto ##domena## vpišemo ime domene, namesto ##naziv## pa dejansko ime / naziv poštnega predala – npr. “info” ali “janez.novak”):

find /home/##username##/mail -wholename "*/##domena##/##naziv##/cur/*" -o -wholename "*/##domena##/##naziv##/*/cur/*" -type f -mtime +333

 

Spodaj najdete dejanski primer, ki bi ga uporabili za brisanje e-poštnih sporočil, starejših od 333 dni v e-poštnem predalu “janez.novak@vasadomena.si”:

find /home/vasadomena/mail -wholename "*/vasadomena.si/info/cur/*" -o -wholename "*/vasadomena.si/janez.novak/*/cur/*" -type f -mtime +333

Ko smo zadovoljni z izpisom, ki nam ga vrne ukaz, lahko kreiramo cron opravilo, ki bo redno brisalo stara e-poštna sporočila. Ukazu je na koncu potrebno dodati parameter “-delete”, saj drugače e-poštna sporočila ne bodo izbrisana.

Kreiranje cron opravil

Cron opravila lahko kreirate v svoji cPanel nadzorni plošči pod ikono Cron Jobs.Nadzorna plošča cPanel - Cron Jobs

Primer dejanskega opravila z dodanim “-delete” parametrom:Cron opravilo za brisanje e-pošte

Pred uporabo svetujemo, da res preverite količino sporočil, ki bo pobrisana s posameznim ukazom, da ne bo prišlo do izgube pomembnih e-poštnih sporočil.

Za dodatno pomoč nas lahko pokličete na 059 335 000 ali nam pišete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.