Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

V primeru, da ste na domeno namestili SSL certifikat in želite, da je spletna stran prikazana preko HTTPS povezave, je potrebno WordPress spletno stran še prilagoditi za pravilen prikaz na želenem naslovu. Na enak način lahko uredite prikaz spletne strani tudi na WWW poddomeni, če vam to vizualno bolj ustreza.

WordPress ima naslov, na katerem je prikazan (na primer http://vasadomena.si) vpisan v podatkovni bazi, prav tako pa so na ta naslov lahko vezane tudi poti do datotek, ki so na spletni strani prikazane. Za pravilno delovanje spletne strani je tako potrebno popraviti poti v podatkovni bazi.

Ker so poti v bazi lahko zapisane na več mestih, tudi le kot relacije, vam svetujemo, da to uredite z ustreznim vtičnikom, ki bo popravil vse poti, ki jih boste navedli.

Preden pričnete s spremembami na spletni strani, vam zato svetujemo, da izdelate rezervno kopijo podatkovne baze spletne strani (v redkih primerih, če je domena zapisana tudi v datotekah, pa izdelajte še rezervno kopijo datotek; spletna stran za delovanje namreč potrebuje tako datoteke kot tudi podatkovno bazo).

Naj pri tem dodamo, da se rezervne kopije paketa gostovanja sicer že izdelujejo na strežniku na dnevni, tedenski in mesečni ravni, tako da lahko stran po potrebi kadarkoli obnovite. Če pa ste tekom dne, ko želite urediti tudi spremembo naslova strani, že delali spremembe na strani ali prejemali naročila, pa bo le-to v primeru obnovitve iz rezervnih kopij izgubljeno. V tem primeru svetujemo, da si pred tem izdelate še lastno rezervno kopijo.

Kako prilagoditi WordPress spletno stran za prikaz na HTTPS ali WWW

Če dodatne rezervne kopije spletne strani ne potrebujete, si navodila, kako WordPress spletno stran prilagodite na HTTPS, lahko preverite tukaj (če jo želite le prikazati na WWW poddomeni, lahko uporabite ista navodila, le ustrezno vpišite želeni naslov strani ob spreminjanju). V kolikor jo potrebujete, najprej sledite še spodaj zapisanim navodilom.

Izdelava dodatne (lastne) rezervne kopije

Kot zapisano, si lahko izdelate še lastno rezervno kopijo spletne strani, ki si jo po želji lahko tudi prenesete in shranite na računalnik.

Če delate le spremembe v podatkovni bazi, zadostuje že rezervna kopija podatkovne baze, sicer pa si izdelajte še rezervno kopijo datotek spletne strani, ki jo urejate.

Ne veste, katera MySQL baza je prava?

1. Najprej odprite vašo nadzorno ploščo cPanel -> razdelek Files -> ikona File Manager.

cPanel - File Manager

2. Izberite mapo, kjer se nahaja vaša spletna stran. Če gre za nosilno domeno vašega paketa gostovanja, se stran nahaja v mapi “public_html”, sicer pa v nadzorni plošči cPanel preverite, v katero mapo je vaša domena usmerjena (cPanel -> Addon Domains oziroma Subdomains, če je stran prikazana na poddomeni, na primer “blog.vasadomena.si”).

3. V mapi, kjer se stran nahaja, poiščite datoteko “wp-config.php“, nanjo kliknite z desnim klikom in izberite View. V drugem “odstavku” boste našli podatke, ki jih potrebujete:
/** The name of the database for WordPress */
define('DB_NAME', 'ime_vase_baze');

4. Prenesite in shranite si rezervno kopijo podatkovne baze ter datotek spletne strani. Natančen postopek za to si oglejte v navodilih: Kako ustvariti varnostne kopije in jih prenesti na računalnik?

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi preko telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.