Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Če se vam zgodi, da spletna stran ni dosegljiva, izpiše pa se Napaka 508 (Resource Limit Reached), to pomeni, da je vaš paket gostovanja preobremenjen.

Zakaj lahko pride do preobremenitve vašega paketa gostovanja:

  • Če je vaša spletna stran zelo obiskana, se lahko zgodi, da pride do preobremenitve paketa gostovanja. V tem primeru je potrebno izvesti nadgradnjo paketa na tak paket, ki vam omogoča dovolj strežniških sredstev za normalno delovanje vaše spletne strani.
  • Neoptimizirana ali zelo zahtevna spletna stran, ki vrši več hkratnih in zahtevnih procesov, ki porabijo veliko strežniških sredstev. Glede možne rešitve tukaj ni enostranskega odgovora. Potrebno je preveriti, zakaj do težav prihaja; ali je to slabo napisana koda, zelo zahtevna koda, itd. Če gre za slabo napisano kodo, jo je potrebno optimizirati, sicer pa se težave lahko uredijo tudi z nadgradnjo vašega paketa gostovanja, tako da imate na voljo več strežniških sredstev za normalno delovanje vaše spletne strani/aplikacije.Ali je moj paket gostovanja preobremenjen?
  • Do preobremenitve paketa gostovanja lahko pride tudi zaradi napake v sami spletni strani ali aplikaciji. V tem primeru je potrebno napako poiskati v kodi spletne strani in jo odpraviti.
  • Prepogosto izvajanje cron opravil – povečajte časovni razmik med posameznimi cron opravili.
  • Razlog je lahko tudi virus na spletni strani. Več o spletnih virusih ter o tem, kako spletno stran virusov očistiti, si lahko preberete v kratkih navodilih, ki smo jih pripravili na to temo:

Kje lahko preverim, kaj je vzrok napake?

Preveriti je potrebno statistiko obiska na vaši spletni strani, ter statistiko porabe strežniških sredstev na vaši nadzorni plošči cPanel.

Statistiko obiska lahko preverite, če dostopate do vaše nadzorne plošče cPanel ter pod razdelkom Metrics kliknete na ikono AWStats.Izberite, za katero spletno stran na vašem paketu gostovanja želite videti statistiko. Pri izbiri bodite pozorni, saj je za Dodane domene potrebno pogledati statistiko za Poddomeno, ki se je pri dodajanju domene avtomatično ustvarila (npr. Nosilna domena vašega paketa je “vasadomena.si”, Dodana domena pa je “nasadomena.com”. V tem primeru je za prikaz statistike potrebno izbrati Poddomeno nasadomena.vasadomena.si). Več o statistiki obiska – AWStats si lahko preberete tukaj.

cPanel - AW Stats

Kje lahko preverite porabo strežniških sredstev in katere so najpomembnejše postavke, lahko preberete tukaj.

Kaj lahko naredim, da odpravim napako?

Če sami ne morete najti napake oziroma odkriti vzroka, zakaj se to dogaja, se lahko kadarkoli obrnete na nas preko telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.