Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NAVODILA ZA UPORABO

Navodila so kratka in vsebujejo slike in video posnetke. Torej prijazne - kot NEOSERV :-)

Iskanje po podpori

Ob selitvi s starega na nov paket gostovanja si lahko na nov paket gostovanja prenesete tudi e-poštna sporočila. To se najenostavneje uredi s pomočjo e-poštnega odjemalca, kot sta na primer Microsoft Outlook in Mozilla Thunderbird.

Preden se lotite prenosa e-poštnih sporočil na nov strežnik, preverite, ali se vaša e-poštna sporočila shranjujejo (tudi) na strežniku, ali se vsa sporočila prenesejo na vaš računalnik:

a) Če uporabljate POP protokol, se vsa sporočila shranijo kar na vaš računalnik, in seljenje e-poštnih sporočil na nov strežnik ni potrebno.

b) Če uporabljate IMAP protokol ali samo spletni vmesnik za e-pošto, je prenos e-poštnih sporočil na nov strežnik potreben, če jih ne želite izgubiti.

Več o razliki med POP in IMAP protokolom si lahko preberete tukaj.

Postopek prenosa e-poštnih sporočil s starega na novo gostovanje

1.) Namestite si e-poštni odjemalec (na primer Microsoft Outlook ali Mozilla Thunderbird).

2.) V e-poštnem odjemalcu dodajte e-poštni račun, katerega sporočila želite prenesti na novo gostovanje. Uporabite IMAP protokol. Točna navodila za nastavitev e-poštnega odjemalca si lahko ogledate na naši podpori.

3.) V e-poštni odjemalec ponovno dodajte isti e-poštni račun, le da za nastavitve uporabite podatke novega gostovanja. Pri ponovnem dodajanju e-računa izberite drugačno ime računa, sicer vam program novega računa ne bo pustil ustvariti (primer: Mozilla Thunderbird).

E-poštna računa poimenujte z različnima imenoma

Če domena še vedno kaže na staro gostovanje (običajno), je treba za ime strežnika za dohodno in odhodno pošto vpisati dejansko ime strežnika, na katerem gostuje vaša domena.

Na primer: za dohodni/odhodni strežnik vpišite kar ime strežnika, na katerem gostujete. V svojem naročniškem centru Moj NEOSERV preverite, na katerem od naših strežnikov gostujete. Ko se boste prijavili, kliknite na zavihek Vaše domene / gostovanje, ter kliknite na svoj paket gostovanja.

Naročniški center – paket gostovanja

V oknu je napisano ime vašega strežnika.

Ime strežnika, na katerem gostuje vaša domena

Ko ste to uredili, kopirajte vsa e-poštna sporočila s starega računa na nov račun. Običajno to lahko naredite tako, da označite sporočila, ki jih želite kopirati, nanje kliknete z desnim klikom miške, izberete ukaz kopiraj ter izberete e-poštni račun in mapo, v katero želite sporočila kopirati. Sporočila se tako sinhronizirajo in prenesejo na vaše novo gostovanje.

Na sliki si lahko ogledate, kako lahko to uredite v e-poštnem odjemalcu Mozilla Thunderbird. Postopek je podoben v večini e-poštnih odjemalcev.

Kopirajte e-poštna sporočila na nov strežnik

Za vsa dodatna vprašanja smo vam vedno na voljo tudi preko telefona ali e-pošte.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.