Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Civcav.si

Pri današnji študiji primera ne gre za prenos spletne trgovine od drugega ponudnika gostovanja k nam, temveč za prenos z Zelenega paketa na TURBO okolje. Kot morda že veste, so TURBO paketi namenjeni zahtevnejšim naročnikom z obsežnejšimi oziroma bolj obiskanimi spletnimi mesti. Posamezen paket namreč vključuje večjo količino procesorske moči in pomnilnika ter v celoti deluje na SSD diskovnih poljih.

Lastniki spletne trgovine Civcav.si so se kljub relativno hitremu odpiranju spletne trgovine na Zelenem paketu (1,84 s) odločili za prehod na TURBO okolje. Pohitritev je bila vidna že takoj po prenosu, saj se je spletna trgovina odprla v 1,28 s. Nato pa smo pri NEOSERV opravili še hitrostno optimizacijo in hitrost nalaganja še dodatno izboljšali. Zdaj se spletna trgovina Čiv Čav odpre v 463 ms, kar v primerjavi s prvotnim stanjem pomeni 74,84-odstotno pohitritev.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

S spletno trgovino Civcav.si upravlja podjetje NEK.K, Neva Kebe Krhin, s.p., s sedežem podjetja v Novem mestu.

Iščete idejo, kaj otroku podariti za rojstni dan? Morda vnuku, vnučki, nečaku ali nečakinji? V spletni trgovini Čiv Čav so na voljo različne knjigice za enostavno učenje risanja.

Zagotovo najbolj priljubljeni sta knjigici, s pomočjo katerih se otroci naučijo narisati kar 130 živali. Na voljo pa je tudi knjigica z zimsko obarvanimi junaki, kot so Božiček, Dedek Mraz, škratki, jelenčki ipd.

V knjigicah je prikazano, kako se posamezno žival nariše po korakih. Poleg vsakega motiva je še prazna stran, na katero otrok riše in s tem krepi svojo ustvarjalno žilico.

V ponudbi spletne trgovine Čiv Čav so na voljo še različne barvice, flomastri in prikupne štampiljke.

Preverite pa tudi blog, kjer boste deležni mnogih nasvetov in kreativnih idej.

CIVCAV.SI

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST NA ZELENEM PAKETU GOSTOVANJA

Spletna trgovina Civcav.si, ki deluje na sistemu WooCommerce, že nekaj let gostuje pri nas. Pred prenosom na TURBO strežnik je gostovala na Zelenem paketu gostovanja, kjer je bil čas nalaganja že relativno nizek. Test hitrosti je pokazal, da se vstopna stran trgovine nalaga 1,84 s, pri čemer je čas do prvega bajta znašal nekaj več kot pol sekunde. Ocena orodja PageSpeed Insights je znašala 62. Poudariti je treba, da spletna trgovina v tem koraku ni bila hitrostno optimizirana.

 • Čas prvega zahtevka: 582 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,84 s
2. HITROST PO PRENOSU NA TURBO PAKET

Lastniki spletne trgovine Civcav.si so opazili potencial v naših TURBO paketih in se odločili za prehod na zmogljivejši strežnik. Prenos smo opravili brez izpada v delovanju spletne trgovine, razlika v hitrosti nalaganja pa je bila opazna takoj. Kot lahko vidite na spodnji sliki, se je trgovina po prenosu na TURBO okolje naložila v času 1,28 s. Čas do prvega bajta se je zmanjšal, ocena PageSpeed Insights pa se je povzpela na 75.

 • Čas prvega zahtevka: 356 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,28 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

V zadnjem koraku smo izvedli še hitrostno optimizacijo spletne trgovine. Ta je zajemala namestitev in konfiguracijo vtičnika LiteSpeed Cache za WordPress, ki skrbi za učinkovito predpomnjenje na nivoju strežnika, združevanje in minifikacijo CSS/JS datotek, optimizacijo slik po lossless metodi in prehod na novejšo različico PHP (7.4). Test hitrosti je pokazal, da se vstopna stran spletne trgovine zdaj odpre v 463 ms, kar v primerjavi s prvotnim stanjem pomeni 74,84-odstotno izboljšanje. Zvišala se je tudi ocena PageSpeed Insights, ki po novem znaša "zelenih" 90.

 • Čas prvega zahtevka: 5 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 463 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Katere so glavne karakteristike TURBO gostovanja?

  Paketi TURBO gostovanja so namenjeni zahtevnejšim uporabnikom, ki za gostovanje svojih zelo obiskanih spletnih strani in obsežnih spletnih trgovin potrebujejo več kot klasično deljeno gostovanje. Pakete odlikuje izjemna zmogljivost z visokimi količinami razpoložljivih sredstev, poleg tega pa TURBO paketi delujejo na LiteSpeed spletnih strežnikih, ki lahko naenkrat procesirajo več tisoč zahtevkov.

  Več o TURBO gostovanju in specifikacijah posameznih paketov boste našli tukaj.

 • Katere vtičnike ste uporabili za izvedbo hitrostne optimizacije Civcav.si?

  Za hitrostno optimizacijo spletne trgovine Civcav.si smo uporabili le en vtičnik, in sicer LiteSpeed Cache. Z njegovo uporabo smo poskrbeli za učinkovito predpomnjenje na nivoju strežnika, za združitev in minifikacijo CSS in JS datotek ter za minifikacijo HTML.

  Vtičnik LiteSpeed Cache deluje le v kombinaciji s spletnim strežnikom LiteSpeed.

 • Zakaj se moji rezultati testa hitrosti od vaših nekoliko razlikujejo?

  Ste hitrost delovanja spletne trgovine Čiv Čav z orodjem Chrome DevTools testirali tudi sami? Ste ugotovili, da se vaši rezultati z našimi ne ujemajo povsem? V kolikor je odstopanje majhno, je to povsem običajno. Test opravite večkrat in videli boste, da so rezultati vedno nekoliko različni.

  Je odstopanje rezultatov precejšnje? Razlogov za to je lahko več:

  • Lastniki spletne trgovine so spremenili nastavitve vtičnika LiteSpeed Cache, ki smo ga uporabili pri optimizaciji hitrosti.
  • Vtičnik za predpomnjenje LiteSpeed Cache je bil deaktiviran.
  • Na spletno trgovino so bile naložene nove slike, ki niso ustrezno optimizirane.
  • Nameščeni so bili novi vtičniki, ki zahtevajo dodatne procese in s tem negativno vplivajo na hitrost nalaganja spletne trgovine.
  • Grafična predloga je bila spremenjena ali posodobljena, pri čemer se je zaradi spremembe programske kode čas nalaganja povečal.
  • Vaše nastavitve orodja Chrome DevTools se razlikujejo od naših (npr. obkljukano imate možnost »Disable cache«).

  Možnosti za večje odstopanje vaših rezultatov je vsekakor več, omenili smo le nekaj najpogostejših.