Košarica (0)
 • Vaša košarica je trenutno prazna

ZAKAJ NEOSERV?

3100+ pohval in 11 prednosti pred konkurenco, ki vam zagotavljajo najboljšo ponudbo!

Renini-Shop.com

Spletna trgovina Renini-Shop.com je pred prenosom na naše TURBO okolje gostovala pri enem izmed domačih ponudnikov spletnega gostovanja. Tam se je vstopna stran trgovine obiskovalcem iz Slovenije nalagala približno 2 sekundi, njeni lastniki pa so iskali možnost, kako hitrost nalaganja pospešiti. Opazili so našo ponudbo TURBO paketov in se odločili, da storitev preizkusijo. Kot boste videli v nadaljevanju, so testi hitrosti pokazali, da je bila odločitev vsekakor pravilna.

Pri NEOSERV smo se hitro lotili dela. Spletno trgovino Renini Shop smo prenesli na TURBO strežnik in ob tem poskrbeli, da med samim prenosom ni prišlo do izpada delovanja trgovine. Razlika v hitrosti nalaganja je bila opazna že po samem prenosu, s hitrostno optimizacijo pa smo dosegli, da se spletna trgovina zdaj obiskovalcem naloži v manj kot sekundi. Glede na prvotno stanje smo s tem dosegli 59,40-odstotno pohitritev nalaganja.

POSTOPEK OPTIMIZACIJE HITROSTI SPLETNE TRGOVINE

O SPLETNI TRGOVINI

S spletno trgovino Renini-Shop.com upravlja podjetje DAREDA d.o.o. s sedežem podjetja na Vodnikovi cesti v Ljubljani.

V spletni trgovini je na voljo obutev za ženske, poleg obutve priznanih blagovnih znamk pa ponudba vključuje še modne dodatke in oblačila.

Dame lahko izbirate med modno zasnovanimi supergami, bulerji, gležnarji, balerinkami, natikači, škornji, čevlji s petkami in drugimi vrstami obutve.

V sklopu ponudbe modnih dodatkov so na voljo sodobno zasnovane ženske torbice ter nakit italijanske blagovne znamke Le Corone, ki navdušuje s svojo eleganco in zapeljivostjo.

Ko boste pregledovali spletno trgovino Renini Shop, pa ne spreglejte tudi ponudbe oblačil, v kateri boste našli najrazličnejše modele ženskih plaščev, bund ipd.

Renini-Shop.com

Obiščite spletno trgovino s klikom na spodnjo povezavo.

1. HITROST PRI STAREM PONUDNIKU

Spletna trgovina Renini-Shop.com je pred prenosom gostovala na strežniku enega izmed večjih ponudnikov spletnega gostovanja na slovenskem trgu. Trgovina ni bila hitrostno optimizirana, test hitrosti z orodjem Chrome DevTools pa je pokazal, da se vstopna stran obiskovalcem nalaga približno 2 sekundi. Čeprav čas nalaganja v primerjavi s podobnimi spletnimi trgovinami ni bil slab, so se lastniki odločili, da preizkusijo naš TURBO strežnik in preverijo, koliko hitreje bi spletna trgovina lahko delovala.

 • Čas prvega zahtevka: 980 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 2,01 s
2. HITROST TAKOJ PO PRENOSU

Naša ekipa je poskrbela za prenos spletne trgovine Renini Shop na TURBO okolje in pazila, da med prenosom ni prišlo do izpada delovanja. Tako je bila spletna trgovina ves čas dostopna. Ponoven test hitrosti je pokazal pohitritev za 27,36 %, po novem se je spletna trgovina naložila v nekaj manj kot sekundi in pol. Rezultat je bil boljši predvsem na račun časa do prvega bajta (TTFB), ki je bil približno pol sekunde nižji kot pred prenosom.

 • Čas prvega zahtevka: 495 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 1,46 s
3. HITROST PO NEOSERV OPTIMIZACIJI

V tretjem koraku je sledila hitrostna optimizacija. Ta je vključevala nastavitev najnovejše PHP različice, kompresijo slik brez vidnih izgub na kakovosti (metoda lossless), združitev in minifikacijo CSS/JS datotek, seveda pa smo poskrbeli tudi za učinkovito predpomnjenje. Slednje smo dosegli z vtičnikom LiteSpeed Cache, ki se v kombinaciji z LiteSpeed spletnim strežnikom odlično odreže, saj omogoča učinkovito predpomnjenje na nivoju strežnika. S hitrostno optimizacijo smo glede na prvotno stanje dosegli pohitritev za 59,40 %, kar pomeni, da se spletna trgovina Renini-Shop.com zdaj odpre v manj kot sekundi.

 • Čas prvega zahtevka: 6 ms
 • Čas nalaganja spletne strani: 816 ms

Dodatna pojasnila k hitrostni optimizaciji

 • Zakaj spletne strani na TURBO okolju delujejo hitreje?

  Bistvena prednost TURBO okolja je, da je postavljeno na LiteSpeed spletnem strežniku, katerega najbolj prepoznavna lastnost je prav hitrost. Možnost hkratnega procesiranja več tisoč zahtevkov se odraža na hitrejšem delovanju spletnih strani, k čemur bistveno pripomore tudi predpomnjenje na nivoju strežnika.

 • Koliko paketov TURBO gostovanja ponujate in v čem se razlikujejo?

  Pri NEOSERV vam nudimo štiri izjemno zmogljive pakete TURBO gostovanja, ki se med seboj ločijo po razpoložljivem prostoru, pomnilniku in številu CPU jeder. Vse pakete poganjajo izključno SSD diskovne enote.

 • Zakaj bi namesto VPS gostovanja raje izbral/-a enega izmed vaših TURBO paketov?

  TURBO paketi so odlična alternativa VPS gostovanju, hkrati pa (za manj denarja) ponujajo še mnogo več. Kar se tiče hitrosti oz. zmogljivosti strežnikov, vam lahko zatrdimo, da imajo TURBO paketi podobne ali celo boljše zmogljivosti od tipičnega VPS gostovanja.

  Naročniki TURBO gostovanja so deležni tudi 24/7 podpore, vsa potrebna licenčna programska oprema je že prednaložena, poskrbljeno je za redno izdelovanje varnostnih kopij ter učinkovito antivirusno in antispam zaščito. Na drugi strani pa morate pri VPS gostovanju za večino stvari poskrbeti sami, kar obenem pomeni, da potrebujete znanje sistemskega administratorja (ali za dodatne storitve tudi dodatno plačati).

 • S katerimi vtičniki ste si pomagali pri pohitritvi spletne trgovine Renini Shop?

  Spletna trgovina Renini Shop je postavljena na sistemu WordPress, delovanje spletne trgovine pa omogoča vtičnik WooCommerce. Za namene optimizacije hitrosti smo namestili le en dodaten vtičnik – LiteSpeed Cache, ki omogoča odlične rezultate v kombinaciji z LiteSpeed spletnim strežnikom in sistemom WordPress. Z omenjenim vtičnikom smo poskrbeli za učinkovito predpomnjenje, minifikacijo HTML ter združitev in kompresijo CSS/JS datotek.

 • Test hitrosti sem opravil/-a tudi sam/-a. Zakaj se moj rezultat razlikuje od vašega?

  Če ste z orodjem Chrome DevTools tudi sami opravili test hitrosti in se vaš rezultat od našega razlikuje le malenkostno, je to povsem običajno. Test opravite večkrat (osvežite stran) in videli boste, da rezultat nikoli ne bo povsem enak.

  Kaj pa v primeru, če je odstopanje večje? Vzrokov za to je lahko kar nekaj:

  • Na spletno trgovino so bile nameščene nove slike, ki niso ustreznih dimenzij oz. niso bile stisnjene.
  • Prišlo je do posodobitve sistema ali katerega izmed vtičnikov, kar po novem zahteva več zahtevkov.
  • Lastniki spletne trgovine Renini-Shop.com so izključili vtičnik LiteSpeed Cache ali spremenili njegove nastavitve.
  • Spremenjena je bila grafična predloga, zaradi česar je prišlo do spremembe programske kode in s tem daljšega časa nalaganja spletne trgovine.
  • Nameščen je bil dodaten WordPress vtičnik (ali več njih), ki negativno vpliva na čas nalaganja.
  • V orodju Chrome DevTools imate nastavljene drugačne nastavitve kot mi.

  Našteli smo le nekaj najpogostejših in najbolj očitnih razlogov, zaradi katerih se lahko vaši rezultati testa hitrosti od naših bistveno razlikujejo.