Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Od leta 2014 smo za vas pripravili že več kot 162 podpornih člankov, ki pokrivajo področja spletnega gostovanja, domen, e-pošte, spletnih strani, naročniškega centra Moj NEOSERV in rubriko Pred nakupom. Poglejmo, katere podporne članke ste največkrat brali v letu 2016.

1. Kako naredim zajem zaslonske slike (Print Screen)?

Kar 18 % vseh obiskovalcev, ki je lani prebiralo objave na naši podporni strani, je prebralo objavo Kako narediti zajem zaslonske slike. V njej smo vam pokazali, kako lahko to naredite v petih enostavnih korakih.

Zajem zaslonske slike (Print Screen)

2. Kako ustvariti nov e-poštni predal?

9 % vseh obiskovalcev v letu 2016 je prebralo objavo Kako ustvariti nov e-poštni predal. V nekaj točkah smo vam z dodatno pomočjo slik razložili celoten postopek in vključili še nekaj uporabnih nasvetov.

Kreiranje e-poštnega predala

3. Postavimo WordPress spletno stran v 1 minuti

Objava Postavitev WordPress spletne strani v 1 minuti je razdeljena na tri dele. Najprej smo razložili, kaj je WordPress, nato smo opisali namestitev v treh korakih in na koncu še opis nastavitev. V tem delu smo podrobneje pogledali vse – od izbire protokola in domene, nastavitev spletne strani, uporabniškega računa in izbire teme do vsega ostalega, kar je potrebno za postavitev WordPress strani.

Namestitev WordPressa

4. Kaj je domena?

Ker se ukvarjamo tudi s prodajo domen, smo se potrudili, da vam ponudimo čim bolj obširno in razumljivo razlago o tem, kaj je domena. Poleg same definicije domene smo pogledali še, kako je sestavljena, kako lahko postanete njen lastnik in kaj so DNS zapisi.

Ime domene

5. Preusmeritev in dodajanje e-mail računa v Gmail

Pripravili smo navodila, kako lahko dodatne e-mail račune preusmerite na Gmail. Najprej smo opisali, kako opravite prenos e-pošte preko POP protokola in jo preusmerite na Gmail ter na koncu še nastavitve za pošiljanje e-pošte.

Nastavitev e-pošte

6. Dodajanje e-mail računa v Outlook 2007 (slo) – POP3, brez SSL

O dodajanju e-mail računa v različne e-poštne programe smo pripravili kar 83 člankov. Od vseh je bila najbolj brana objava Dodajane e-mail računa z uporabo POP3 protokola, brez nameščenega SSL certifikata, v slovenski verziji Outlooka 2007.

Dodajanje e-računa - Outlook 2007 (SLO), POP3, brez SSL

7. Kaj je Dodana domena / Parkirana domena / poddomena?

V tem članku smo razložili, kaj pomenijo pojmi dodana domena, parkirna domena in poddomena ter kdaj uporabiti posamezno vrsto. Opisali smo tudi, kako dodati posamezno vrsto domene v nadzorni plošči cPanel.

Dodajanje domene

8. Dodajanje e-mail računa v Android Mail (ang) – POP3, brez SSL

Še ena objava na temo dodajanja e-mail računa se je uvrstila med 10 najbolj branih v letu 2016. V 10 korakih smo vam s pomočjo slikovnega gradiva razložili, kako dodati e-mail račun v angleško različico Android Maila.

Nastavitev e-mail računa - Android

9. Kaj je Webmail in kako dostopam do njega?

Ponudili smo vam tudi odgovor na vprašanje, kaj je e-poštni odjemalec Webmail in kako se lahko prijavite v njegov vmesnik v treh preprostih korakih.

Webmail prijava

10. Podatkovna baza MySQL

Poglobili smo se v še eno področje, ki je povezano z našimi storitvami, in sicer v podatkovno bazo MySQL. Odgovorili smo na vprašanja, kaj je podatkovna baza, kako jo ustvariti, kako se uporablja v praksi, kako jo povežete s svojo spletno stranjo in kako dostopate do njene vsebine.

MySQL podatkovne baze

Upamo, da so vam bili članki v pomoč in da boste nove objave prebirali tudi v letu 2017. Še naprej se bomo trudili in za vas pripravili čim več uporabnih vsebin. V primeru, da med obstoječimi objavami na naši podporni strani ne najdete rešitve, smo vam na voljo tudi prek elektronske pošte info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.