Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Blog za vas pišemo že od leta 2009. Lani smo pripravili 36 objav, v katerih smo pokrili predvsem področja spletnih domen, gostovanja, varnosti na spletu in WordPressa. Predstavili smo tudi številne trike in nasvete, s katerimi izboljšate delovanje svoje spletne strani ter elektronske pošte, kako se zaščitite pred spletnimi napadalci itn. Poglejmo, katere objave iz leta 2017 so se po številu ogledov uvrstile med 10 najbolj branih.

1. Kaj storiti, ko spletna stran izgubi pozicije v iskalniku Google?

V najbolj brani objavi iz leta 2017 smo pisali o tem, kaj lahko naredite, ko vaša spletna strani izgubi pozicije v iskalniku Google. Poiskali smo 13 najpogostejših možnih scenarijev za nastalo težavo in opisali njihove rešitve.

Izgubljene pozicije v iskalniku Google

2. Kateri brskalnik izbrati?

Testirali smo najbolj priljubljene spletne brskalnike, ki delujejo na v operacijskem sistemu Microsoft Windows: Mozilla Firefox, Google Chrome, Microsoft Edge in Opera. Preverili smo, kateri od testiranih zagotavlja najboljšo uporabniško izkušnjo, porabi čim manj baterije, je najhitrejši, najbolj varen in priročen za uporabo. Dodatno smo opisali prednosti in slabosti vseh testiranih brskalnikov. Objavo si lahko preberete tukaj.

Kateri brskalnik izbrati

3. Po novem lahko plačujete s kar 16 kriptovalutami!

Kriptovalute se vedno bolj priljubljene in tega se zavedamo tudi pri NEOSERV. Bitcoin podpiramo že od leta 2014, od julija 2017 pa podpiramo še 15 drugih popularnih kriptovalut. V tej objavi smo našteli vse, s katerimi lahko plačujete naše storitve. Prav tako smo opisali, kakšen je postopek plačevanja s kriptovalutami.

Kriptovalute

4. Kako izvesti prehod WordPress strani na HTTPS?

Google je že avgusta 2014 napovedal, da bo višje uvrščal spletne strani, ki delujejo na varnem HTTPS protokolu. Za vse lastnike WordPress spletnih strani smo pripravili objavo, v kateri smo opisali, kako v štirih korakih izvesti prehod WordPress strani na HTTPS.

WordPress - prehod na HTTPS

5. Ste že registrirali svojo tematsko domeno?

Poleg najbolj priljubljenih domen, kot so .COM, .NET, .SI in .EU, ter drugih splošnih in nacionalnih domen vedno večjo veljavo dobivajo tudi tematske domene. V objavi smo predstavili nekatere najbolj priljubljene, opisali njihove prednosti in postopek registracije. Ste vedeli, da pri NEOSERV lahko registrirate več kot 375 tematskih domen?

Registracija tematske domene

6. Kako ustvariti prepoznaven in dobro obiskan blog?

Poleg tematskih domen so v velikem porastu tudi spletni blogi. Pripravili smo kratek vodič, v katerem smo opisali, kako ustvariti prepoznaven in dobro obiskan blog. Med drugim smo pogledali, kako določiti ciljno publiko, kako v prispevke vključiti ključne besede, kako objave deliti na socialnih omrežjih itn.

Kako ustvariti dobro obiskan blog

7. Kaj po prehodu na HTTPS narediti s povratnimi povezavami?

V primeru, da ste svojo stran nadgradili na HTTPS protokol, morate urediti še povratne povezave. S tem boste pozitivno vplivali na spletne obiskovalce, ki stranem na tem protokolu bolj zaupajo. Dodatno boste v spletnih iskalnikih ohranili mesta med rezultati iskanj oziroma jih boste celo izboljšali. V objavi smo razložili tudi pojem »link juice« in kako po migraciji strani na HTTPS zadržati učinek povratnih povezav.

HTTPS povratne povezave

8. Slabosti brezplačnega SSL certifikata v praksi

Leto 2017 je bila v svetu spletnih strani ena glavnih tem spletna varnost, predvsem HTTPS protokol in SSL certifikati. Slednji so na voljo tako v plačljivi kot brezplačni obliki. Žal tudi tukaj velja rek »malo denarja, malo muzike«. Preverili smo, kako se brezplačni certifikati obnesejo v praksi in katere so njihove največje slabosti.

Slabosti brezplačnega SSL certifikata

9. Učinkovita in varna izvedba e-mail marketinške kampanje

Za vse, ki svojim naročnikom prek e-pošte pošiljate novice, promocije in ostala sporočila, smo pripravili obširno objavo, v kateri smo zapisali, kako učinkovito in varno izvesti e-mail marketinško kampanjo. Preverili smo, kako poslati večje število sporočil, če vaša spletna stran temelji na sistemu WordPress ali Joomla. Opisali pa smo tudi aplikacijo phpList, ki jo lahko uporabljate ne glede na sistem, v katerem je narejena vaša stran.

Izvedba e-mail kampanje

10. Zakaj in kako nastaviti SPF, DKIM in DMARC?

V letu 2017 je bilo poslanih več kot 250 milijonov e-poštnih sporočil, med njimi pa je bilo le 20 % legitimnih. To je še en od razlogov za razvoj treh varnostnih protokolov za preverjanje pristnosti e-pošte: SPF, DKIM in DMARC. Ker gre za tehnično bolj zahtevne protokole, smo se odločili, da vam jih podrobneje predstavimo v blog objavi.

SPF, DKIM in DMARC

Tudi v letu 2018 se bomo trudili, da vam ponudimo čim več kakovostnih in uporabnih vsebin z različnih področij spleta. Če imate tudi vi kakšen predlog za zanimivo objavo, nam ga lahko zaupate v komentarju ali pa nam idejo pošljete na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.