Košarica (0)
  • Vaša košarica je trenutno prazna

NEOSERV BLOG

Novice in nasveti iz sveta domen, gostovanja, SSL certifikatov, spletnih strani, spletnih trgovin in ostalih področij spleta.

Blog za vas pišemo že od leta 2009. V letu 2016 smo pripravili 30 objav, v katerih smo pisali o spletnih domenah, gostovanju, varnosti na spletu in še marsičem. Predstavili smo tudi številne trike in nasvete, s katerimi smo vam želeli olajšati delo na računalniku. Poglejmo, katere objave so se po številu ogledov uvrstile med 10 najbolj priljubljenih.

1. 5 načinov, kako zmanjšati prejemanje nezaželene pošte

Največ pozornosti je v lanskem letu pritegnila objava, kjer smo vam razkrili 5 načinov, kako zmanjšati prejemanje nezaželene pošte. Beležila je kar 16 % celotnega obiska bloga. Če se tudi sami prepogosto srečujete z nezaželeno pošto, vam najbolj brana objava leta 2016 lahko pomaga pri odpravljanju te nevšečnosti.

5 načinov, kako zmanjšati prejemanje nezaželene pošte

2. Zaradi brskalnika Google Chrome se HTTP počasi umika

11 % je prebralo objavo, ki je pomembna tako za lastnike spletnih strani kot za njihove obiskovalce. Google Chrome je namreč za leto 2017 napovedal veliko spremembo, povezano z varnostjo prenosa spletnih podatkov. Celotno objavo si lahko preberete tukaj.

Zaradi brskalnika Google Chrome se HTTP počasi umika

3. 17 najpogostejših napak začetnikov sistema WordPress

V juniju smo pripravili obširen seznam najpogostejših napak začetnikov sistema WordPress. Prebralo si ga je dobrih 7 % obiskovalcev našega bloga. Priporočljivo branje za vse, ki imate svojo spletno stran izdelano v sistemu WordPress.

17 najpogostejših napak začetnikov sistema WordPress

4. Kratek vodič o reseller gostovanju

Za vse, ki razmišljate o reseller gostovanju, smo pripravili objavo z najpomembnejšimi informacijami o tej vrsti spletnega gostovanja. V objavi boste izvedeli, katere so prednosti in možnosti reseller gostovanja, kako ga nastavite in še marsikaj uporabnega.

Kratek vodič o reseller gostovanju

5. Kako enostavno je v cPanel upravljati z e-poštnimi računi?

Za vse uporabnike nadzorne plošče cPanel smo pripravili objavo, kjer lahko preverite, kako ustvariti, dostopati in preusmeriti e-poštne račune ter kako vključiti avtomatski odzivnik. V objavo smo vključili tudi veliko slikovnega gradiva, tako da bo upravljanje z e-računi kar se da enostavno.

Kako enostavno je v cPanel upravljati z e-poštnimi računi?

6. Kako izbrati kar najboljšo grafično predlogo za WordPress?

Če ste šele v fazi izgradnje WordPress spletne stran, vam bo v pomoč objava, kjer vam svetujemo, kako izbrati čim boljšo grafično predlogo za svojo WordPress stran. Poleg najpomembnejšega vprašanja, ali izbrati brezplačno ali plačljivo predlogo, smo zapisali še ostale pomembne kriterije, ki vam bodo pomagali pri izbiri prave.

Kako izbrati kar najboljšo grafično predlogo za WordPress?

7. 2x hitreje do TOP blog prispevka!

Za vse tiste, ki tudi sami pišete blog, vam je lahko v pomoč objava 2x hitreje do TOP blog prispevka. Zapisali smo, da si je potrebno vzeti odmore med pisanjem, kako strukturirati objave in še sedem drugih nasvetov, ki vam lahko pomagajo do hitrejšega pisanja prispevkov.

2x hitreje do TOP blog prispevka!

8. Ali obiskovalci vaše spletne trgovine vedo, da je nakupovanje pri vas varno?

Objava, namenjena vsem lastnikom spletnih trgovin, razkriva prednosti uporabe SSL certifikata. Zapisali smo, katere vrste SSL certifikatov poznamo in kako lahko njegova namestitev pozitivno vpliva na vašo spletno trgovino.

Ali obiskovalci vaše spletne trgovine vedo, da je nakupovanje pri vas varno?

9. 10 najpogostejših težav v WordPressu in kako jih odpraviti

Tudi pri NEOSERV se zavedamo, da je WordPress najbolj priljubljen sistem za izdelavo spletnih strani. V ta namen smo pripravili obširno objavo v dveh delih, kjer smo opisali 10 najpogostejših težav in razložili, kako jih najlažje odpraviti.

10 najpogostejših težav v WordPressu in kako jih odpraviti

10. Kako izbira domene vpliva na uspeh na spletu?

Podrobneje smo poskušali odgovoriti na pogosto zastavljeno vprašanje, kako izbira domene vpliva na uspeh na spletu. Dotaknili smo se uporabe ključne besede v imenu domene in njenega vpliva na CTR, prav tako pa smo razložili, kdaj je v domeno bolje vključiti ime blagovne znamke.

Kako izbira domene vpliva na uspeh na spletu?

Tudi v letu 2017 se bomo trudili in za vas pripravljali kakovostne in uporabne objave. Če imate tudi vi kakšen predlog za zanimivo objavo, nam ga lahko pošljete na Facebook stran ali na info@neoserv.si.

KOMENTARJI

KOMENTIRAJTE OBJAVO

(obvezno)
(obvezno, e-poštni naslov bo skrit)
(neobvezno)
Varnostno vprašanje, ki potrdi, da ste resnična oseba.